480 π.X.: γίνεται η Ναυμαχία του Αρτεμισίου μεταξύ Περσών και Ελλήνων.

1875: Στο Λόγο του Θρόνου που εκφωνεί ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη βουλή διακηρύσσεται η Αρχή της Δεδηλωμένης. Στο εξής, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα ανατίθεται μόνο σε όποιον έχει τη «δεδηλωμένη» πλειοψηφία της βουλής. Ο λόγος του βασιλιά γράφτηκε από τον πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη.

1920: Λαμβάνει χώρα στη Γενεύη η Α’ Οικουμενική Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Ανατολικών Εκκλησιών.

1928: Ο μετέπειτα «Ταρζάν» Τζόνι Βαϊσμίλερ κερδίζει στο Άμστερνταμ το 2ο του χρυσό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

1934: Ανοίγει η ομοσπονδιακή φυλακή του Αλκατράζ, στο ομώνυμο νησί, που βρίσκεται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

1942: Οι Αμερικανοί καταστρέφουν τρία από τα τέσσερα καταδρομικά στη διάρκεια επιδρομής σε ιταλική βάση στην Ελλάδα.

1943: Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεκινάει η πρώτη διάσκεψη στο Κεμπέκ του Καναδά μεταξύ των Ουίστον Τσόρτσιλ, Φρανκλίνου Ρούσβελτ, του ΥΠΕΞ της Κίνας, Τ. Β. Σουνγκ, και του πρωθυπουργού του Καναδά, Ουίλιαμ Λάιον Μακένζι Κινγκ.

1948: Ξεκινούν οι 14οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο.

1951: Στο κόμμα του Αλέξανδρου Παπάγου «Ελληνικός Συναγερμός» προσχωρούν το «Νέον Κόμμα» και πολλά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος.

1961: Απειλές κατά της Ελλάδας εκτοξεύει ο Νικίτα Χρουστσόφ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τη φιλία Ε.Σ.Σ.Δ.-Ρουμανίας στο Κρεμλίνο, στην οποία παρίσταται και ο Έλληνας πρέσβης. Απαντώντας σε απειλές του Σοβιετικού ηγέτη, ότι θα προβεί σε αφανισμό των χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας που φιλοξενούν βάσεις του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας πρέσβης επισημαίνει ότι του φαίνεται αδιανόητο το ενδεχόμενο ο Ν. Χρουστσόφ να διατάξει την καταστροφή της Ακρόπολης. Η απάντηση είναι: Δεν θα διατάξω βομβαρδισμό της Ακρόπολης, αλλά των γύρω ελαιώνων και των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Οι βόμβες δεν κάνουν διακρίσεις.

1962: Η ΕΣΣΔ εκπλήσσει τον κόσμο στέλνοντας δυο πυραύλους στο διάστημα, μέσα σε 24 ώρες.

1965: Στις ΗΠΑ, τους 34 φτάνουν οι νεκροί κατά τις ρατσιστικές ταραχές που ξεσπούν στο Λος Άντζελες στα γκέτο των μαύρων και διαρκούν μια βδομάδα.

1979: Μεγάλη έκρηξη σημειώνεται στην «Έσο Πάπας» στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

1981: Ο Νικήτας Βενιζέλος επανιδρύει το Κόμμα των Φιλελευθέρων.

1983: Διορίζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η πρώτη Ελληνίδα εισαγγελέας. Το όνομά της είναι Αργυρώ Χουδεστανάκη.

1984: Ο Άγγλος Σεμπάστιαν Κόου κάνει ολυμπιακό ρεκόρ στα 1500μ με 3:32.53 στο Λος Άντζελες ενώ δεύτερος τερματίζει ο Στιβ Κραμ με 3:33.40. Την ίδια εποχή ο Ιάπωνας πρωταθλητής του τζούντο Yasuhior Yamashita κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες παρότι αγωνίζεται τραυματισμένος στο γόνατο από τα προημιτελικά. Ο Yamashita θα μείνει αήττητος για 7 χρόνια επιτυγχάνοντας 198 νίκες.

1990: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καταδικάζει τους έξι από τους επτά κατηγορούμενους για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, μεταξύ των οποίων και τον πρώην υπουργό Νίκο Αθανασόπουλο.

1992: Τα Σκόπια καθιερώνουν νέα σημαία, αντικαθιστώντας το αστέρι με το δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας.

1993: Οι πρέσβεις των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ υιοθετούν ομόφωνα στις Βρυξέλλες τα σχέδια αεροπορικής δράσης στη Βοσνία. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας κάνει αποδεκτό το σχεδιασμό του ΝΑΤΟ.

1994: Ένα Μπόινγκ 737 των αερογραμμών Aviateca συντρίβεται σε ηφαίστειο του Ελ Σαλβαδόρ και σκοτώνονται 65 άτομα.

1995: Στη Νότια Κορέα, χάρη απονέμεται στον 71χρονο κρατούμενο Κιμ Σουν Μιούνγκ, ο οποίος είχε περάσει στη φυλακή περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό κρατούμενο στον κόσμο.

1996: Ειρηνικές διαδηλώσεις Κυπρίων στην Πράσινη Γραμμή βάφονται με αίμα. Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον κύπριο διαδηλωτή Τάσο Ισαάκ.

1999: Σημειώνεται ολική έκλειψη ηλίου σε Ευρώπη και Ασία.

2003: Το NATO αναλαμβάνει τη διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν, πραγματοποιώντας την πρώτη του μεγάλη επιχείρηση εκτός Ευρώπης στην 54χρονη ιστορία του. Την ίδια εποχή σημειώνεται η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία (38,1 βαθμοί C) σημειώνεται στο Κεντ.

2010: Κολομβία και Βενεζουέλα αποκαθιστούν διπλωματικές σχέσεις μετά από την κρίση που είχαν προκαλέσει αιτιάσεις ότι το Καράκας περιέθαλπε Κολομβιανούς αντάρτες.

2011: «Χωρίς ευρωομόλογα, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει», υποστηρίζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.