Φινάλε στην παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, στο Βερολίνο, έβαλε η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών, Δέσποινα Μουρτά. 

Η πατρινή αθλήτρια της Ντίνας Μπορνιβέλλι αγωνίστηκε με την ομάδα των 4χ400 στην σκυταλοδρομία των γυναικών η οποία με χρόνο 3.34.69 κατέλαβε την 13η θέση στα προκριματικά και έμεινε εκτός τελικού, χωρίς να καταφέρει να διακριθεί. 

Πάντως η παρουσία της Δέσποινας Μουρτά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνο ήταν απόλυτα επιτυχημένη με την πατρινή πρωταθλήτρια να πετυχαίνει νέο ατομικό ρεκόρ και να τερματίζει πέμπτη στην σειρά της. 

Η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr για την παρουσία της στα 400 μέτρα τόνισε: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που συμμετείχα στα 400μ. του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στόχος μου ήταν να κάνω μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να τρέξω κάτω από τα 53 δευτερόλεπτα. Με το 52"96 που έκανα, το οποίο είναι ατομικό ρεκόρ, είμαι απόλυτα ευχαριστημένη". 

Ιδιαίτερος λόγος πρέπει να γίνει για την ανάρτηση της προπονήτριας της, Ντίνας Μπορνιβέλλι που έγραψε για την Δέσποινα Μουρτά: υγχαρητήρια Δεσποινουλα μου, για το ατομικό σου ρεκόρ 52"96 στα 400μ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο!!!!

Συγχαρητήρια για το ήθος σου, την πειθαρχία σου και τον σεβασμό σου όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί (από την Α' Γυμνασίου που σε είχα μαθήτρια στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου έως σήμερα) και δουλεύουμε για τον κοινό στόχο που είναι η υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα!!! Συγχαρητήρια στην οικογένεια σου που σε μεγάλωσε με αρχές!!! Καλή συνέχεια και εις ανώτερα!!!". 


Άγγελος Ζυμαράς

Άγγελος Ζυμαράς

(Οι φωτογραφίες είναι από  το az sportimages).