Δεν της έπεσε το λαχείο, δεν κέρδισε το τζόκερ ή το λόττο, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, που την έκανε να χαίρεται, σε μία όμως κατάσταση ιδιαιτέρως θλιβερή γι' αυτήν, αφού κυριολεκτικά δεν ήξερε αν έπρεπε να πιστέψει σ' αυτό που της επεφύλαξε η μοίρα και για την ακρίβεια ο πατέρας της.
Πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία που όμως είναι αληθινή και καταγράφεται σε πεδινό χωριό της Αχαΐας, με πρωταγωνιστές πατέρα και κόρη. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα "Πελοπόννησος" ο μεν πατέρας φαίνεται να έκρυβε καλά, επί πολλά χρόνια, ένα επτασφράγιστο μυστικό, η δε κόρη νόμιζε πως ονειρευόταν όταν αυτός, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, της αποκάλυψε κάτι που φάνταζε σαν σκηνή από παραμύθι!
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ένας χωρικός και ταπεινός αγρότης, λίγο πριν αποβιώσει, κάλεσε τη θυγατέρα του και της είπε να πάει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού τους, όπου εκεί θα έβρισκε δύο μεγάλα βαρέλια γεμάτα λίρες!
Μέσα στο πόνο της, για την απώλεια του ανθρώπου της, η ανύπαντρη κόρη, όχι μόνο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, αλλά θεώρησε πως τα λόγια του ήταν απόρροια της ασθένειάς του και της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, που έδειχνε να τον οδηγεί σύντομα στον θάνατο.
Μέρες αργότερα όμως, η κόρη θυμήθηκε τα τελευταία λόγια του πατέρα της και πράγματι πήγε στο σημείο που της είχε υποδείξει, για να βρεθεί μπροστά σε έναν πραγματικό θησαυρό, μη πιστεύοντας στα μάτια της.
Τα 'χασε, αφού ποτέ μέσα στην οικογένεια ο πατέρας δεν είχε δείξει να έχει οικονομική άνεση, αλλά ήταν σε όλη του τη ζωή ένας απλός βιοπαλαιστής της υπαίθρου. Επιπλέον, όμως βρέθηκε εξαπίνης, να μην ξέρει πώς θα διαχειριστεί το σημαντικό αυτό εύρημα.
Οι ίδιες πληροφορίες της "Π", θέλουν την τυχερή και "ζάπλουτη" πλέον νύφη (!) να μην έχει πει το παραμικρό σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος -αφού σε αυτήν το εκμυστηρεύτηκε ο πατέρας- έτοιμη να συνεχίσει μάλλον το καλά κρυμμένο μυστικό.
Έχει ήδη, ωστόσο, απευθυνθεί σε δικηγόρο της Πάτρας, ζητώντας νομικούς τρόπους που θα δικαιολογήσει την προέλευση αλλά και τη νομιμοποίηση αυτών, προφανώς για χρήση μέρους τους ανυπολόγιστου ακόμα πλούτου της.