Έκτακτα μέτρα πρόληψης για τον κίνδυνο πυρκαγιάς λαμβάνουν οι φορείς της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον χάρτη που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος πυρκαγιάς στους τρεις νομούς της Περιφέρειας για σήμερα βρίσκεται στην κατηγορία 4 και ήδη τα συντονιστικά όργανα της Περιφέρειας και των δήμων της περιοχής έχουν προχωρήσει σε έκτακτες συνεδριάσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύεται τουλάχιστον για σήμερα η κυκλοφορία πολιτών στις δασικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, ενώ συνεχείς είναι οι περιπολίες των ανδρών της Πυροσβεστικής σε περιοχές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως το δάσος της Στροφυλιάς, η Ζήρια, το Δασύλλιο, το Κεφαλόβρυσο, ο Ομπλός, αλλά και τα δάση του Ερυμάνθου και της Αιγιαλείας.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν για σήμερα τις εργασίες που ενδέχεται να διευκολύνουν την εκδήλωση πυρκαγιών και σε καμία περίπτωση να μην ανάβουν φωτιές ή να πετούν το τσιγάρο τους αναμμένο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες όλων των περιοχών αφού οι άνεμοι είναι ισχυροί και το παραμικρό λάθος μπορεί να αποδειχθεί ολέθριο για την εκδήλωση μεγάλων φωτιών.