Συνέντευξη στο περιοδικό People παραχώρησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου η οποία μίλησε για τις ανησυχίες της αλλά και για την πληρότητα που νιώθει με την οικογένεια της.

Ο ερχομός της Λυδίας που σήμερα είναι δυόμιση ετών επηρέασε τη σχέση σας με τον Φώτη;

Βέβαια. Είναι πολύ φυσιολογικό δυο ανέμελοι, ερωτευμένοι άνθρωποι να χάσουν τις ισορροπίες τους όταν έρχεται στον κόσμο ένα παιδί. Είναι μία νέα ζωή που εξαρτάται εξολοκλήρου από τη μάνα, κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί και να σταματήσει να δουλεύει κι αν δεν υπάρχει σοβαρή βάση αγάπης είναι πιθανό να διαλυθεί το σύμπαν. Είχαμε δυσκολίες στην προσαρμογή και ακόμα μπορεί σε κάποια πράγματα να μη συμφωνούμε. Περάσαμε μία φάση που ο Φώτης ήταν πιο αυστηρός, εγώ πιο ελαστική και υπήρχε σύγκρουση. Κατάλαβα ότι δεν πρέπει ποτέ να ακυρώνεις τον άλλο γονιό μπροστά στο παιδί. Ο καθένας έχει το ρόλο του και πρέπει να έχεις κοινή γραμμή στο μεγάλωμα. Επίσης, ο μπαμπάς πρέπει να κατανοεί ότι η μαμά στην αρχή θα κοιμηθεί με το παιδί της. Ακόμα και σήμερα, όταν με φωνάζει η Λυδία, πηγαίνω και κοιμάμαι μαζί της.

Είσαι ακόμα ερωτευμένη;

Πάντα θα είμαι ερωτευμένη με τον Φώτη. Ξέρω πολύ καλά τι είναι αυτό που με εξιτάρει σε έναν άνθρωπο και το βρήκα σε εκείνον. Είναι ένας πανέμορφος άντρας και μου αρέσει περισσότερο από οποιονδήποτε στον κόσμο! Πρώτη φορά τον είδα πριν από πολλά χρόνια, όταν ακόμα υπήρχε το My Space. Τον είδα σε φωτογραφία και έπαθα ζημιά. Μετά έμαθα ότι είναι Έλληνας. Γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών. Κρατήσαμε φιλική επαφή και δεν με φλέρταρε ποτέ όσο είχαμε και οι δύο άλλες σχέσεις. Για αυτό τον εμπιστεύομαι τόσο πολύ. Αντίστοιχα κι εκείνος εμένα. Όταν ήπιαμε καφέ, ήμασταν και οι δύο χωρισμένοι. Τον είδα και είπα «αυτό τον άντρα θέλω». Αλλά δεν τον διεκδίκησα. Πιστεύω ότι, για να μπορέσεις να μείνεις με έναν άντρα, θα πρέπει να σε έχει διεκδικήσει αυτός. Εδώ δεν χωράνε φεμινισμοί. Ο άντρας σου θα πρέπει να σου έχει αποδείξει ότι είναι αρσενικό.

Κατάλαβες από την πρώτη στιγμή πως με αυτό τον άνθρωπο θα κάνεις οικογένεια;

Όταν βγήκαμε πρώτη φορά έξω, πήρα την κολλητή μου και της είπα «τον βρήκα». Βέβαια μπορεί να είναι αποπροσανατολιστικό το γεγονός ότι μου άρεσε πολύ. Για αυτό δεν μπορώ να σου το πω με σιγουριά. Ωστόσο, ο έρωτας μπορεί να είναι εφήμερος. Πρέπει να έχει άλλες αξίες και ποιότητες ο άνθρωπος που θα γίνει ο πατέρας του παιδιού σου. Το ότι η φλόγα παραμένει δυνατή και σκέφτομαι «μακάρι να ήμουν 25 χρόνων για να του κάνω δέκα παιδιά» οφείλεται σίγουρα στο γεγονός ότι τον θαυμάζω. Αυτό είναι βασικό σε μία σχέση. Αντίστοιχα, ο Φώτης έρχεται στις παραστάσεις και γελάει μαζί μου. Όσο του το κρατάω ζωντανό, δεν θα σταματήσει να είναι ερωτευμένος μαζί μου. Είναι κάτι σαν άγκυρα. Παλεύουμε για αυτή τη σχέση. Το να μείνεις με έναν άνθρωπο είναι η υπέρτατη υποχώρηση.

Είσαι μια γυναίκα που έχει ερωτευτεί, έχει πληγωθεί. Έφτασες ποτέ σε σημείο να φοβηθείς ότι αυτό που βιώνεις σήμερα δεν θα έρθει ποτέ;

Όχι, ποτέ. Το όνειρό μου ήταν να βρω τη σχέση που θα με κάνει να είμαι χαρούμενη. Τη συντροφιά. Ήξερα τι θέλω, τα είχα γράψει κάτω. Λόγω των πολλών κοινών που έχουμε οι δυο μας, είχαμε κοινές αναφορές από όταν ήμασταν παιδιά. Ερχόταν στο σχολείο μου, συχνάζαμε στο ίδιο καφέ στα Εξάρχεια, αλλά δεν είχαμε ιδωθεί ποτέ. Ευτυχώς, γιατί ένας από τους λόγους που είμαστε τόσο δεμένοι είναι και το ότι είμαστε πολύ χορτασμένοι. Δεν έχω απωθημένα.