AEΚ και ΠΑΟΚ ρίχνονται απόψε στη μάχη του τρίτου προκριματικού γύρο του Champions League.

Πρώτος αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς υποδέχεται στις 20:00 στην Τούμπα τη Σπαρτάκ Μόσχας του Μάσιμο Καρέρα. Ο «Δικέφαλος του βορρά» έχει ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς προέρχεται από την πρόκριση σε βάρος της Βασιλείας στον β΄ προκριματικό, ωστόσο πρέπει να παρουσιάσει το καλό πρόσωπό του για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη ρωσική ομάδα, η οποία «μπαίνει» σε αυτόν τον γύρο στα προκριματικά, ενώ πέρυσι έδωσε το «παρών» στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη δοκιμάζεται στις 21:45 στη Γλασκώβη με αντίπαλο τη Σέλτικ. Η Ένωση μπαίνει σε αυτή τη φάση στα προκριματικά του Champions League και θα προσπαθήσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο «Σέλτικ Παρκ», την ώρα που η πρωταθλήτρια Σκωτίας έχει ξεκινήσει το ευρωπαϊκό... ταξίδι της από τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, ενώ το περασμένο Σάββατο έδωσε και το πρώτο παιχνίδι της για τη νέα σεζόν στην Premiership της Σκωτίας. Οι «Κέλτες» του Μπρένταν Ρότζερςδιεκδικούν την τρίτη διαδοχική παρουσία τους στη φάση των ομίλων, ενώ την τροπαιοθήκη τους κοσμεί -μεταξύ άλλων- το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1967.

Χθες προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση στα play-off του Champions League πήρε η Βίντι. Οι Ούγγροι, στον πρώτο αγώνα για τον γ` προκριματικό γύρο που έγινε στη Σουηδία, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Μάλμε. Όπως είναι γνωστό ο νικητής της αναμέτρησης θα κληθεί ν` αντιμετωπίσει στα play off μία εκ των ΑΕΚ και Σέλτικ. Επίσης η Μπενφίκα, νίκησε 1-0 την Φενερμπαχτσέ στο Ντα Λουζ. Ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ή την Σπαρτάκ Μόσχας.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της γ΄ προκριματικής φάσης:

Αστάνα (Καζακστάν) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 0-2
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 0-1
Μάλμε (Σουηδία) - Βίντι (Ουγγαρία) 1-1
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 1-1
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) - Άγιαξ (Ολλανδία) 2-2
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) 1-1
Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 1-0
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 8/8
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) 8/8
Σέλτικ (Σκωτία) - ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 8/8