Αποχετευτικός αγωγός που πέφτει στον Πείρο Ποταμό και καταλήγει στη θάλασσα αλλά και η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Δυτικής Αχαϊας «ευθύνονται» για τα λύματα που γέμισαν την Κυριακή το πρωί τη θάλασσα στον Αλισσό και στη Λακόπετρα.

Το θέμα από ότι φαίνεται είναι γνωστό σε όλους, αφού ο Πολιτιστικός σύλλογος Αλισσαίων από την προηγούμενη εβδομάδα επεσήμανε το πρόβλημα που προκύπτει από τη μη λειτουργία του βιολογικού και μάλιστα τα μέλη του εμφανίζονται αποφασισμενα να καταφύγουν στον Εισαγγελέα αν δεν γίνει άμεσα αυτοψία στην περιοχή και δεν ληφθούν μέτρα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την Κυριακή η εικόνα στις περισσότερες παραλίες της Δυτικής Αχαΐας (από Ταραντέλα έως και την Λακκόπετρα) ήταν αποκαρδιωτική. Λύματα και λοιπές ακαθαρσίες επέπλεαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα οι λουόμενοι, που λόγω της ημέρας ήταν αρκετοί, έφυγαν άρων άρων από τις ακτές.

Πραγματικά τέτοιο θέαμα είναι ντροπή για μια περιοχή άκρως τουριστική, με δεκάδες μαγαζιά στις παραλίες αλλά και ξενοδοχεία, ακριβώς μέσα στον Αύγουστο στην κορύφωση δηλαδή της τουριστικής περιόδου.