Υλικά
Για τη μους
- 90 γρ. κρέμα γάλακτος
- 90 γρ. γάλα
- 40 γρ. κρόκοι αυγών
- 25 γρ. ζάχαρη
- 415 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 340 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
- φουντούκια καραμελωμένα
Εκτέλεση
Για τη μους
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος για να λιώσει λίγο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη και έναν κρόκο αυγού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις πήξει το προσθέτουμε μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί. Μόλις ομογενοποιηθεί η πρώτη δόση βάζουμε και την υπόλοιπη σαντιγί. Σερβίρουμε το μείγμα σε κατάλληλα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν. Σερβίρεται με καραμελωμένα φουντούκια.
TIP: Αντί για καραμελωμένα φουντούκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο ξηρό καρπό ή τριμμένο μπισκότο.
Πηγή: yiannislucacos.gr