Για 4 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ

4 τμχ φιλέτα κοτόπουλο (στήθος)

8 τμχ λιαστές τομάτες

4 τμχ πιπεριές πράσινες (σε τέταρτα)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη μαρινάδα

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

1 σκελίδα σκόρδο

1 τμχ κρεμμύδι ξερό

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ομογενοποιείτε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για τη μαρινάδα. Ξεπλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου και μαρινάρετέ τα σε ένα μπολ, βάζοντάς τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τοποθετείστε τα στο ενδεδειγμένο σκεύος ψησίματος SANITAS μέσα σε ταψί στον φούρνο . Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές.

Αφαιρείτε το κοτόπουλο από το σκεύος και εν συνεχεία ψήνετε τις λιαστές τομάτες και τις πιπεριές. Σερβίρετε τα φιλέτα και από πάνω τις τομάτες και τις πιπεριές.

Από τον Chef: Μπορείτε να συνοδεύσετε με σάλτσα γιαουρτιού ή να χρησιμοποιήσετε τους χυμούς από το ταψί σβήνοντάς τους με χυμό λεμονιού.Μπορείτε να συνοδεύσετε με σάλτσα γιαουρτιού ή να χρησιμοποιήσετε τους χυμούς από το ταψί σβήνοντάς τους με χυμό λεμονιού.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 597

Πρωτεΐνες: 55,3

Λιπαρά: 31

Υδατάνθρακες: 11,9

Συνοδεύουμε με: Μπύρα ποικιλίας brown alee

Πηγή: mathimatamageirikis.gr