Συναγερμός σήμανε στο θέρετρο Μάρσα Αλάμ της Ερυθράς Θάλασσας όταν ένας καρχαρίας επιτέθηκε σ’ έναν Τσέχο τουρίστα και τον κατασπάραξε.

Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο περιστατικό στην Αίγυπτο εδώ και τρία χρόνια, όταν μια Γερμανίδα σκοτώθηκε από επίθεση καρχαρία.

Το θύμα κολυμπούσε ανοικτά της ακτής όταν δέχθηκε την επίθεση του σαρκοβόρου κήτους. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μόνον κάποια κομμάτια από τη σορό του εκβράστηκαν στην ακτή.

Ο Τσέχος τουρίστας παραθέριζε στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό με την οικογένειά, του η οποία έχει επιστρέψει στο μεταξύ συντετριμμένη στην Τσεχία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Αιγύπτου ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook μια μακάβρια ανακοίνωση, όπου περιέγραφε λεπτομερώς τις συνθήκες της επίθεσης, αλλά στη συνέχεια την διέγραψε, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Αλ Μαλ. Οι Αιγυπτιακές Αρχές αντιδρούν με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ο,τιδήποτε μπορεί να εκληφθεί ως απειλή για την ζωτικής σημασίας για την οικονομία τους τουριστική βιομηχανία, που εμφανίζει φέτος σημάδια ανάκαμψης.