Μέχρι νεοτέρας σταμάτησαν οι εργασίες για την ανέγερση σχολικού κτιρίου στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ. 

Οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει τα συνεργεία του Δήμου στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος, γκρεμίζοντας μάλιστα την ιστορική κερκίδα που υπήρχε εκεί, σταμάτησαν όταν εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα. 

Τα ευρήματα φέρεται ότι υπήρχαν κάτω από τα θεμέλια του κτιρίου που είχε κριθεί ετοιμόρροπο μετά τον σεισμό του 2008, εκεί όπου παλιότερα στεγάζονταν τα γυμνάσια του σχολικού συγκροτήματος. 

Οι εργασίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας θα κρίνουν πόσα σπουδαία είναι τα ευρήματα αυτά. Oι πληροφορίες μιλούν πάντως για σημαντικά ευρήματα, σε κτίριο - έπαυλη κάποιου Ρωμαίου ηγεμόνα, την εποχή που η Πάτρα άκμαζε οικονομικά και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του Ρωμαϊκού κόσμου. 

Μένει να δούμε πότε θα δοθεί σήμα από την αρχαιολογική υπηρεσία για το αν θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες των συνεργείων του Δήμου για την ανέγερση ενός δημοτικού σχολείου που έχει μεγάλη ανάγκη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα το σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, έτσι ώστε να βγουν οι μαθητές από τα λυόμενα όπου κάνουν μαθήματα.