Εβδομήντα χιλιάδες ευρώ απαιτούσε εκβιαστικά από ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων 53χρονος στη Θεσσαλονίκη ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί οικογένεια ηλικιωμένης, η οποία έχει πεθάνει.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 53χρονο έπειτα από καταγγελία της ιδιοκτήτριας της συγκεκριμένης Μονάδας. Οπως ανέφερε, ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από μέσα περίπου Ιουλίου έως τέλη Ιουλίου 2018, απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία νοσηλεύτηκε στην παραπάνω Μονάδα από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου 2018 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου απεβίωσε.

Ο 53χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το ανωτέρω ποσό μεταχειριζόμενος απειλές κατά της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης είτε μέσω καταγγελίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα, είτε μέσω δυσφήμισής της.

Χθες το μεσημέρι και σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, ο 53χρονος συνελήφθη έπειτα από την παραλαβή συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού ως προκαταβολή.