Η κ. Τίνα Σακελλάριου, η σύζυγος του αξέχαστου Αλέκου Σακελλάριου, επισκέφτηκε με συνεργάτες την πόλη μας, το Σαββατοκύριακο 20-22 Ιουλίου. Αφορμή αυτής της επίσκεψης είναι μία μεγάλη εκδήλωση-αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο, η οποία ετοιμάζεται και θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα τον προσεχή Σεπτέμβρη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όπως δήλωσε η ίδια:

«Αγαπώ πολύ την Πάτρα και την αγαπούσε πολύ και ο Αλέκος! Γι’ αυτό, άλλωστε, την επισκέπτομαι συχνά. Αλλά, και η Πάτρα αγαπούσε και αγαπά πραγματικά τον Αλέκο Σακελλάριο. Υπάρχει ακόμα και οδός με το όνομά του.

Φέτος, με αφορμή τα 105 χρόνια από την γέννηση του Αλέκου Σακελλάριου, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από εκδηλώσεις, αφιερωμένες στον ίδιο και στην προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, αλλά και στο βιβλίο-αυτοβιογραφία «Λες και Ήταν Χθες», που μας άφησε ως παρακαταθήκη.

Έτσι, αποφασίσαμε η πρώτη εκδήλωση να γίνει εδώ. Σ’ αυτή την όμορφη πόλη με τους όμορφους ανθρώπους, που ξέρει πραγματικά να τιμά τους Έλληνες δημιουργούς».  

Η κ. Τίνα Σακελλάριου περπάτησε στους δρόμους της Πάτρας, μίλησε με τον κόσμο και βρέθηκε με φίλους σε γνωστά στέκια της πόλης μας. Παράλληλα, στο πλαίσιο προετοιμασίας της εκδήλωσης, είχε συναντήσεις με συνεργάτες, ενώ έδωσε και την πρώτη της συνέντευξη στο κανάλι SuperB. Η τελευταία στάση πριν την αναχώρησή της ήταν που αλλού; …στην οδό Αλέκου Σακελλάριου.