Διασωληνωμένος στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου «Σωτηρία» νοσηλεύεται ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου. O καλλιτέχνης έχει εκδηλώσει σοβαρής μορφής πνευμονία που οφείλεται στο βακτήριο της legionella και στη λοίμωξη των λεγεωναρίων που αυτό προκαλεί.

Ο ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, αφού παρουσίασε υψηλό πυρετό, στον οποίο, όμως, δεν έδωσε σημασία. Ο Άκης Σακελλαρίου εγκατέλειψε την παράσταση «Mamma Mia» στην οποία πρωταγωνιστεί και κατά συνέπεια δεν ακολούθησε τον υπόλοιπο θίασο της παράστασης στην Κρήτη.

Μάλιστα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και ανέβασε ιδιαίτερα υψηλό πυρετό όταν ήταν στην Πάτρα, συμμετέχοντας στο ανέβασμα του Μιούζικαλ ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πάτρας όπου και διεγνώσθη αρχικά με άτυπη πνευμονία, ωστόσο η κατάστασή του χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διακόψει τη συμμετοχή του στην παράσταση και να μεταβεί την Αθήνα, όπου στη συνέχεια διεγνώσθη πως πάσχει από τη συγκεκριμένη νόσο.

Το συγκεκριμένο βακτήριο βρίσκεται ευρέως διαδεδομένο στη φύση, ιδίως στα περισσότερα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει εύκολα όλα τα συστήματα ύδρευσης όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η νόσος των λεγεωνάριων είναι μια βαριά μορφή πνευμονίας (λοίμωξη των πνευμόνων), η οποία οφείλεται στο βακτήριο Legionella. Έχει θνητότητα περίπου 5–10%, δηλαδή περίπου 5 με 10 άτομα από τα 100 που θα νοσήσουν, θα έχουν μοιραία κατάληξη.