Το κύμα τουριστών από τις χώρες του εξωτερικού προς την Δυτική Ελλάδα συνεχίζεται και ενώ βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην περιοχή η προσέλευση των ξένων τουριστών κινείται σε αρκετά καλό επίπεδο και δεν αποκλείεται να πιάσει ο τουρισμός τα υψηλά στάνταρ της κίνησης του καλοκαιριού του 2017, όταν και σημειώθηκε ρεκόρ για την Δυτική Ελλάδα. 

"Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε από τώρα. Θα το διαπιστώσουμε στο τέλος της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου", τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος. "Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει αρκετή τουριστική κίνηση και αυτό το καλοκαίρι, γεγονός που βρίσκει τον κλάδο αρκετά ικανοποιημένο". 

Αυξημένος είναι επίσης ο αριθμός των πτήσεων του αεροδρομίου του Αράξου το οποίο, αν και θεωρείται ένα μικρό αεροδρόμιο, έχει επικοινωνία με όλες τις χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης, αλλά και την Ρωσία, όπως και με τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. 

Μόνο στην Γερμανία ο αριθμός των πόλεων που το αεροδρόμιο του Αράξου έχει πτήσεις είναι τέσσερις και το γεγονός αυτό ίσως εξηγεί γιατί το φετινό καλοκαίρι η περιοχή έχει δεκάδες τουρίστες από εκεί.

"Σίγουρα ο αυξημένος αριθμός των πτήσεων του αεροδρομίου του Αράξου με πόλεις του εξωτερικού είναι κάτι θετικό και έχει βοηθήσει αρκετά τον τουριστικό κλάδο, ειδικότερα δε τα ξενοδοχεία της Ηλείας και της Αχαϊας", τονίζει σχετικά ο κ. Διαμαντόπουλος. 

Σημαντικός είναι και ο αριθμός των κρατήσεων στα ξενοδοχεία. "Εκτιμώ ότι στα ξενοδοχεία του Αιγίου και φτάνοντας σε αυτά της Ροδινής, του Καστελόκαμπου, του Αγίου Βασιλείου, αλλά και προχωρώντας  στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, η πληρότητα των κρατήσεων για τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, πρέπει να αγγίζει το 95%". 


Η τουριστική κίνηση του 2017 δεν ήταν "πυροτέχνημα"

Πέρα όμως από τον μεγάλο αριθμό των τουριστών που φτάνει στην περιοχή και διαμένει στα ξενοδοχεία της υπάρχει και μια αυξητική τάση στον χρόνο της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών, αναμένεται να κρατήσει έως το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. 

"Το ζήτημα για μας είναι να βρούμε τρόπους να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο χρονικά την τουριστική περίοδο. Για παράδειγμα ο μήνας του Μαΐου για τα ξενοδοχεία της Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας, είναι "νεκρός", ενώ σε άλλα μέρη αποτελεί την αφετηρία ή ακόμα και την κορύφωση της σεζόν", τονίζει ο κ. Διαμαντόπουλος και προσθέτει: "Είναι πράγματα που οφείλουμε να κοιτάξουμε". 

Το θετικό για την περιοχή είναι ότι και το φετινό καλοκαίρι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστών, κάτι που δείχνει ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης με αποκορύφωμα το 2017, δεν είναι ένα "πυροτέχνημα", αλλά ένα αποτέλεσμα μιας μεθοδικής και αθόρυβης δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Γεγονός που της δίνει την δυναμική για να σταθεροποιηθεί στην "ελίτ" των τουριστικών προορισμών της χώρας την καλοκαιρινή περίοδο.