Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει τις απαράδεκτες εικόνες που παρουσίασαν δομές Δήμων της χώρας, με δεκάδες γονείς - εργαζόμενοι να συγκεντρώνονται από τα ξημερώματα έξω από τα αρμόδια γραφεία, προκειμένου να παραλάβουν το πολυπόθητο voucher και να ολοκληρώσουν τις εγγραφές των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, για τη νέα σχολική χρονιά.

Η συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή επιβάλει στους «διαχειριστές – διεκπεραιωτές» κάθε είδους γραφειοκρατικών διαδικασιών να επιδεικνύουν τον ανάλογο σεβασμό στους εργαζόμενους χρήστες αυτών των κοινωνικών προνοιών. Εικόνες όπως π.χ με γονείς να λιποθυμούν λόγω της πολύωρης αναμονής έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων, δεν περιποιούν τιμή για καμία δημοτική αρχή.

Όπου η τοπική αυτοδιοίκηση σέβεται εμπράκτως τον πολίτη, η τοποθέτηση των ωφελούμενων παιδιών σε ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ/ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ–ΜΕΑ, πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα μοριοδότησή τους από την ΕΕΤΑΑ και όχι σύμφωνα με το χρόνο προσκόμισης του voucher. Αυτό είναι το δίκαιο, αυτό είναι το κοινωνικά ορθό για όσους δηλώνουν ότι σέβονται τον πολίτη και τα δικαιώματά του.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να μην διστάζουν να καταγγέλλουν τέτοιου είδους τριτοκοσμικές εικόνες, να οργανωθούν σε ενιαία δράση με το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας και να  απευθύνονται για κάθε είδους ερωτήματα, συμβουλές και καταγγελίες στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr.

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τα κακώς κείμενα, τον αυταρχισμό, την ομηρεία και το φόβο!