Συνεχίζονται οι εγγραφές των παιδιών, που οι γονείς τους έχουν λάβει το voucher, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, για τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Από σήμερα και μέχρι το τέλος Αυγούστου οι εγγραφές θα γίνονται στα Κεντρικά Γραφεία του ΚΟΔΗΠ, Γούναρη 76, στον πρώτο όροφο στο Τμήμα Παιδικών Σταθμών. Θέσεις ακόμη υπάρχουν.

Χθες εξυπηρετήθηκαν και εγγράφτηκαν περισσότερα από 700 παιδιά, με κατάλληλη οργάνωση και τήρηση σειράς προτεραιότητας, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και έτσι μειώθηκε η ταλαιπωρία της αναμονής των γονέων, στην οποία τους έχει υποβάλει τα τελευταία τρία χρόνια η κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο, κατόπιν εφαρμογής οδηγίας της ΕΕ, με την αλλαγή του τρόπου εγγραφής των παιδιών. Το voucher  εγγραφής δίδεται πλέον στο γονέα - ο οποίος επωμίζεται και τη βάσανο της αναζήτησης σταθμού - και όχι στη δομή, με τήρηση της μοριοδότησης με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πριμοδότηση των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και δομών, αλλά και την εκμετάλλευση πολλές φορές των γονιών.

Φαίνεται ότι και φέτος πολλά παιδιά σε όλη την Ελλάδα θα μείνουν εκτός κοινωνικών  δομών, αφού δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές και το προσωπικό για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των νέων ζευγαριών.

Είναι ανάγκη, με κρατική ευθύνη και κεντρικό σχεδιασμό να δημιουργηθούν οι δημόσιες δομές, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε από την κυβέρνηση αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση των τροφείων. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.