Κάτι πρέπει να γίνει με το κτίριο δίπλα από το πάρκινγκ, κοντά στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αρκετών Πατρινών το τελευταίο διάστημα το κτίριο έχει γεμίσει από Ρομά που διαμένουν σε αυτό, μετατρέποντας το σε ορμητήριο τους, κάνοντας έτσι έντονη την παρουσία τους στην γύρω περιοχή. 

Πρόκειται για το παλιό λιμάνι της Πάτρας, στους γύρω χώρους του οποίου υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες αρκετοί Ρομά οι οποίοι κάνουν τις βόλτες τους, σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης στο οποίο πηγαίνουν αρκετοί επισκέπτες και τουρίστες της Αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Οι Ρομά χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τους το συγκεκριμένο κτίριο, έχουν κάνει κατάληψη στους χώρους γύρω από τον μώλο της Αγίου Νικολάου και του παλιού λιμανιού της Πάτρας, γεγονός που έχουν επισημάνει στους αρμόδιους και στους υπευθύνους αρκετοί Πατρινοί που βλέπουν ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης τους να υποβαθμίζεται, χωρίς κανείς από τους φορείς να αντιδρά. 

Οι Ρομά διαμένουν στο κτίριο, έχοντας απλώσει τα ρούχα τους στους γύρω χώρους του κτιρίου, δημιουργώντας μία εικόνα που μόνο κολακευτική δεν είναι για την Πάτρα. Ας μην ξεχνάμε ότι κοντά στο κτίριο αυτό αράζουν τα γιοτ που επισκέπτονται το παλιό λιμάνι της πόλης, αλλά και ότι είναι κοντά στον χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων που έρχονται στην Πάτρα, μέσω του προγράμματος του Culture and Shopping. 

Όλοι αυτοί οι επισκέπτες που έρχονται στην Πάτρα και σίγουρα θα περάσουν μία βόλτα από τον μώλο της Αγίου Νικολάου και το παλιό λιμάνι της Πάτρας, τι θα έχουν να πουν για την πόλη, βλέποντας τους Ρομά να τους ζητούν χρήματα, να κοιμούνται στο γκαζόν και στα παγκάκια;

Οι αρμόδιοι θα πρέπει να επέμβουν άμεσα και να διώξουν τους Ρομά από αυτό το χαρακτηριστικό σημείο της Πάτρας. Η παρουσία τους εκεί υποβαθμίζει την εικόνα της πόλης. 

(Στην φωτογραφία ένας Ρομά κοιμάται στον χώρο που έρχονται τα τουριστικά λεωφορεία).