Μια φωτογραφία μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά.

Αυτό συνέβη με μια φωτογραφία που έγινε viral, όπου απεικονίζονται δύο εραστές να φιλιούνται κατά τη διάρκεια μιας νεροποντής από τους μουσώνες στο Μπαγκλαντές.

Η επίμαχη φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Jibon Ahmed έγινε δεκτή θετικά από το ζευγάρι και από χιλιάδες χρήστες των social media.

Μέσα σε μία ώρα, η φωτογραφία είχε 5.000 shares.

Ωστόσο, δεν ένιωσαν έτσι όλοι οι άνθρωποι στο Μπαγκλαντές. Πολλοί την θεώρησαν απρεπή και πυροδότησε αντιδράσεις σχετικά με την δημόσια ηθική στη χώρα.

Το Μπαγκλαντές είναι κατά την πλειοψηφία του Μουσουλμανική χώρα όπου ο εξτρεμισμός βαθαίνει.

Τρεις συντηρητικοί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Ντάκα, όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία, αποβλήθηκαν γιατί επιτέθηκαν σε δύο άλλους φοιτητές που κρατιούνταν χέρι-χέρι, όπως αναφέρει το bovary.

Ένας συντηρητικός blogger έγραψε, σύμφωνα με το Bangladesh News 18: «Οι εραστές γίνονται πιο θρασείς μέρα με τη μέρα. Παλιότερα, αυτά γίνονταν κρυφά. Τώρα τα κάνουν μέρα μεσημέρι. Δεν είναι μακριά η μέρα που θα κάνουν έρωτα δημόσια».

Ο Jibon Ahmed δήλωσε ότι δεν θα ανεχτεί τέτοια πολιτική ηθικής καθώς μια διαστρεβλωμένη αίσθηση ηθικής δεν μπορεί να υπαγορεύει τη δουλειά ενός καλλιτέχνη.

Σε συνέντευξή του στην Washington Post είπε ότι όταν είδε το ζευγάρι να φιλιέται στη βροχή, γέμισε με αίσθημα χαράς. Ακόμη, δήλωσε ότι απογοητεύτηκε όταν στη δουλειά του αποφάσισαν να μην δημοσιεύσουν τη φωτογραφία, καθώς είπαν ότι θα προκαλέσει αρνητικά σχόλια.

«Είπα ότι δεν μπορείς να απεικονίσεις αυτή τη φωτογραφία αρνητικά, γιατί την βρήκα ως σύμβολο αγνής αγάπης», δήλωσε.

Την επόμενη μέρα, κάποιοι συνάδελφοί του του επιτέθηκαν σωματικά, ενώ το αφεντικό του του είπε να παραδώσει την επαγγελματική του ταυτότητα και το λάπτοπ του, χωρίς να του δώσει έναν λόγο.

Ο φωτογράφος δήλωσε απογοητευμένος με την όλη έκταση που πήρε το θέμα.

«Το ζευγάρι έδωσε ένα αυθόρμητο φιλί στο στόμα. Δεν βρήκα τίποτα κακό ή αισχρό σε αυτό. Κάποιοι άνθρωποι στη χώρα μορφώθηκαν μόνο στα χαρτιά αλλά όχι στην πραγματικότητα. Δεν κατάλαβαν το νόημα της φωτογραφίας μου. Ανησύχησα και για τον εαυτό μου».

Η φωτογραφία πάντως κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και άρεσε πολύ στον κόσμο ώστε να την μοιραστούν και να κάνουν θετικά σχόλια.