Η παράταξη "Τώρα για την Πάτρα" με ανακοίνωσή της δηλώνει το παρών στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

"Έχουν περάσει 4 χρόνια από την ανάληψη της Δημαρχίας από την Δημοτική Παράταξη του ΚΚΕ. Μία παράταξη αμιγώς κομματική και που η δράση της και οι επιλογές είχαν και έχουν ως βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των κομματικών στοχεύσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Πάτρα στο διάστημα αυτό να μην έχει εκμεταλλευτεί ούτε και στοιχειωδώς τις ευκαιρίες που έχουν δοθεί στην πόλη μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον της πόλης έχουν αφεθεί για το μέλλον, χωρίς να έχει γίνει κανένας σχεδιασμός. Η δημοτική πολιτική περιορίστηκε σε ακτιβιστικές δράσεις διαμαρτυρίας χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην προώθηση των προβλημάτων της πόλης. Ακόμα και αυτά που έχουν υλοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή στηρίζονται σε σχεδιασμούς και αποφάσεις κυρίως της δικής μας Δημοτικής Αρχής.

Από την δημιουργία της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» το 2006 είχαμε εκφράσει την πεποίθηση ότι ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός οφείλει να γίνεται από τους πολίτες για τους πολίτες της πόλης. Διακηρύττουμε και αγωνιζόμαστε επί 12 συνεχή χρόνια ως παράταξη για την Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μία αυτοδιοίκηση χωρίς κομματικές εξαρτήσεις που θα μπορέσει να αφουγκραστεί τις ανάγκες της πόλης, θα τοποθετήσει στόχους, θα διαβλέψει τις ευκαιρίες και θα σχεδιάσει για το μέλλον, εντοπίζοντας τις παθογένειες. Είπαμε την αλήθεια γυρίζοντας την πλάτη στην ψηφοθηρική μικροπολιτική και στον παραγοντισμό. Θεωρούμε ότι η παρουσία μας τόσο ως Δημοτική Αρχή όσο και ως Αντιπολίτευση έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την πραγματική αυτοδιοικητική μας ταυτότητα. Τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών παλέψαμε για τριάμισι χρόνια (2011-2014) ως Δημοτική αρχή σηκώνοντας το βάρος της καταστροφικής προς όλες τις κατευθύνσεις οικονομικής εξαθλίωσης και της εφαρμογής του «Καλλικράτη».

Η επόμενη Δημοτική Περίοδος είναι αυτή που θα καθορίσει το μέλλον της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες και είναι προφανές ότι το μέλλον δεν σχεδιάζεται ούτε μόνο με διαμαρτυρίες ούτε με την εξυπηρέτηση κομματικών στόχων ή προσωπικών φιλοδοξιών.

Τα τελευταία 12 χρόνια είμαστε παρόντες στα Δημοτικά δρώμενα είτε ως αντιπολίτευση είτε ως Δημοτική Αρχή. Η παρουσία μας συνεχής με προτάσεις αλλά και δημιουργική αντιπολίτευση είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε ως παράταξη με τις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της γραμματείας.

Πιστεύουμε ότι η επόμενη δημοτική περίοδος είναι κρίσιμη (ίσως η πιο κρίσιμη) για το μέλλον της πόλης. Η πόλη οφείλει να σχεδιάσει το μέλλον της με αισιοδοξία, ρεαλισμό και να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της με αποφασιστικότητα, αφήνοντας πίσω της τις παθογένειες. Οφείλουμε να συμβάλουμε σε αυτό. Έχουμε την εμπειρία και την δυνατότητα. Θα είμαστε παρόντες λοιπόν σε αυτά τα επόμενα κρίσιμα χρόνια" αναφέρει το δελτίο Τύπου της παράταξης.