Στην αρχαιότητα οι άταφοι νεκροί αποτελούσαν ιερό αντικείμενο και ετύγχαναν λατρευτικών εκδηλώσεων και τιμών. Στη σημερινή εποχή φαίνεται ότι  αποτελούν αντικείμενο σκύλευσης και προσβολής.

Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι ο Συγκυβερνήτης Καμμένος (όνομα και πράγμα), κάνοντας δηλώσεις πάνω στα καμμένα της Αττικής, δεν εφείσθη λόγων και τους επέρριψε ευθύνες.

Εν μέρει μπορεί να έχει δίκιο σχετικά με τις αυθαιρεσίες περί τη δόμηση και τις καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων. Αλλά ξεχνά καθώς φαίνεται ότι εκλέγεται βουλευτής από το 1993 και έχει ψηφίσει πάμπολλες φορές, για νομιμοποιήσεις αυθαίρετων!

Συγκυβερνά δε από το 2015 με τον κο Τσ'ιπρα. Τον κο Τσίπρα ο οποίος ανερυθρίαστα δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολίτικη ευθύνη για τον όλεθρο, τον πόνο και τις καταστροφές της Αττικής.

Προέτρεψε δε και τους υπουργούς του να κάνουν το ίδιο!! Όποια ΥΒΡΙΣ.

Αυτά όμως θα κριθούν σύντομα όταν θα προσφύγει στην ετυμηγορία του Ελληνικού λάου, δηλαδή και των πληγέντων. Καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να διατηρήσει το IMAGE του εξαγγέλλοντας ακόμη και διορισμούς για τις οικογένειες των χαροκαμένων, καθώς και εισαγωγή τους ως υπεράριθμων στα Πανεπιστήμια.

Για παραίτηση της Κυβέρνησης του ούτε λόγος! Ας είναι όλα θα κριθούν.

Γεγονός πάντως είναι ότι μετά από μια φυσική καταστροφή, μια θεομηνία ή κάτι αντίστοιχο, η μεν Κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι αν δεν ήμασταν και εμείς, η ζημιά θα ήταν πολλαπλάσια. Η δε αντιπολίτευση να στηλιτεύσει και να καταγγείλει!! Έλεος. Εκείνο που απαιτείται είναι ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και κυρίως η πρόληψη. Διαφορετικά θα γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Μεταφέρω την εμπειρία μου από τη θητεία μου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, διότι εκτός των άλλων ο Νομάρχης προΐστατο του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ).

Το ΣΝΟ εσυγκαλείτο με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, περί το μήνα Μάιο, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων για αντιμετώπιση και πρόληψη φυσικών καταστροφών. Το όργανο αυτό έπρεπε να επικαιροποιήσει τα σχέδια και να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Εκεί λοιπόν ο καθένας έθετε και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, δηλαδή η Πυροσβεστική ζητούσε από το Νομάρχη (αναρμοδίως) προμήθεια λάστιχων, το Δασαρχείο έλεγε ότι δεν καθάρισε τους αγροτικούς δρόμους λόγω έλλειψης οχημάτων, προσωπικού και κονδυλίων, οι Δήμοι αντίστοιχα θέματα κλπ. Το σχέδιο βεβαία εκπονείτο, εστέλλετο στο καθ ύλη αρμόδιο Υπ Εσωτερικών, άλλα τα προβλήματα και οι ελλείψεις υπήρχαν. Αυτά και αυτά θα συζητούμε πάντα εκ των ύστερων. Ας οργανωθούμε κάποτε. Αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός της εκπαίδευσης των εμπλεκομένων. Υπάρχει και εδώ θέμα. Πολλά επαφίενται "εις τον πατριωτισμόν των Ελλήνων"!! Ως πότε όμως. 

Σας κούρασα αλλά αξίζει να αναφέρω και τα εξής και εξάγετε τα συμπεράσματά σας.

1) Εποχιακός Δασοπυροφύλακας συνελήφθη να βάζει φωτιές. Επίσημη αιτιολογία στην κατάθεση του: "έβαλα τις φωτιές, για να επιδείξω ζήλο κατά την κατάσβεση τους και να προσληφθώ ως μόνιμος"!!! Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσα τηλ δέχθηκα για το "καλό παιδί" που κατηγορείτο άδικα.

2)Το 2013 εκλήθην να καταθέσω στην ανακρίτρια καθώς και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κος Διον Γκοτσούλιας, μετά από μηνυτήρια αναφορά δημότη της Κάτω Αχαΐας διότι του κατεδαφίσαμε το αυθαίρετο. Ναι μετά την κατεδάφιση των αυθαίρετων στη παράλια της Κάτω Αχαΐας.!!! Εφαρμόσαμε το νόμο και παρ ολίγο να πάμε ακροατήριο!!

3) Το 2007 στις μεγάλες πυρκαγιές της Αιγιαλείας, πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούσαν να πλησιάσουν εστία πυρκαγιάς, διότι κάτοικος της περιοχής είχε μπήξει σιδηρόβεργες μπροστά από το σπίτι του, οκτώ τον αριθμό, καταμεσής!! Στην ερώτηση μου" γιατί δεν τις βγάζετε": η απάντηση ήταν, "θα μας πάει για αυτοδικία"!!! Ελλάς το μεγαλείο σου!!!