Δύο παγκάκια τοποθέτησαν τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων, στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στο κάτω μέρος της πλατείας Τριών Συμμάχων για την υποδοχή των τουριστικών λεωφορείων που έρχονται στην πόλη μας, μέσω του προγράμματος Culture and Shopping. 

Οι ιθύνοντες του προγράμματος που τρέχει και φέτος έχοντας φέρει στην πόλη μας και αυτό το καλοκαίρι αρκετούς τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία έξω από την Πάτρα, το είχαν ζητήσει από τα στελέχη του Δήμου και το αίτημά τους μετά από λίγες ημέρες έγινε αμέσως αποδεκτό και υλοποιήθηκε. 

Είχε προηγηθεί το καλαθάκι για τα σκουπίδια που είχε μπει πάλι από τα συνεργεία του Δήμου. Με τα δύο αυτά παγκάκια που τοποθετήθηκαν στο χώρο δεν θα βλέπουμε εικόνες με τουρίστες να κάθονται στα πεζούλια όταν κατεβαίνουν απευθείας από τα πούλμαν. 

Ο Δήμος παρά τα όσα λέγονται για την πολιτική φιλοσοφία και ιδεολογία της νυν δημοτικής αρχής ανταποκρίθηκε αμέσως σε όσα του έχουν ζητηθεί από τους ιθύνοντες του προγράμματος, δείχνοντας έτσι καλή διάθεση και θέληση.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ακόμα βήματα που θα πρέπει να γίνουν τόσο από το Δήμο, όσο και από τους φορείς για να αποκτήσει αυτή η πόλη μία τουριστική κουλτούρα και νοοτροπία. Και ακόμα περισσότερα από τους πολίτες της. Όπως για παράδειγμα να μην παρκάρουν τα Ι.Χ. τους στο πάρκινγκ που είναι μόνο για τουριστικά λεωφορεία.