Θεωρείται καινούργιος στο σπορ του downhill, όμως, πάνω στην σέλα του δείχνει να έχει μια μεγάλη εμπειρία, σαν να είναι γεννημένος γι' αυτό που κάνει.

Ο Πάνος Λάζαρης ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια περίπου το downhill και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις καταβάσεις με το ποδήλατο του, έτσι ώστε μέσα από την σκληρή δουλειά να έχει μία σταθερά ανοδική πορεία, πετυχαίνοντας τους στόχους του. 

Το έχει υποσχεθεί άλλωστε στον εαυτό του. Κατά την διάρκεια του 2019 θέλει να αναλάβει δράση στο αγωνιστικό μέρος του downhill και να ξεκινήσει τους αγώνες. Είναι κάτι που ήθελε από μικρός, καθώς λάτρευε το downhill και παρακολουθούσε το άθλημα από κοντά, δημιουργώντας μέσα από αυτά τα δικά του πρότυπα. 

Πρότυπο του και κινητήριος μοχλός έμπνευσης της προσπάθειας του είναι ο Δημήτρης Κωνσταντινάκος. Το γιατί μας το εξηγεί ο ίδιος: "Είναι ένας αθλητής που έχει διακριθεί πολύ τις τελευταίες χρονιές στους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος στην Τρίπολη και έχει κατακτήσει πολύ καλές θέσεις στην κατηγορία του. Θέλω να φτάσω κάποια στιγμή στο ίδιο επίπεδο και γι' αυτό κάνω μαθήματα τακτικής και προπονούμαι σκληρά σχεδόν κάθε μέρα". 


Η τρέλα του Downhill στην Πάτρα


Προπονείται παντού, σε διάφορα σημεία της Πάτρας, μέσα στο κέντρο και έξω από αυτό. Στο Δασύλλιο, στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου, στην Γεροκωστοπούλου, στην Πατρέως, εντυπωσιάζοντας με τα άλματα που κάνει και με την ταχύτητα που αναπτύσσει κάθε φορά. 

Δεν είναι όμως αυτό κάτι το επικίνδυνο και που έχει το ανάλογο ρίσκο; "Είμαι αποφασισμένος και το παίρνω κάθε φορά αυτό το ρίσκο. Είμαι υπεύθυνος θεωρώ του εαυτού μου και επειδή έχω ακούσει αρκετά το τελευταίο διάστημα από μερικούς που θέλουν με διάφορους τρόπους να με αναγκάσουν να σταματήσω, το διαμηνύω από εδώ: 

Δεν πρόκειται να το πετύχουν ότι και να κάνουν. Μου αρέσει να ξεπερνώ τα εμπόδια που υπάρχουν γύρω μου από όπου και αν προέρχονται αυτά και έχω την δική μου τρέλα με τα ποδήλατα, χωρίς να βλάπτω και να πειράζω κανέναν". 

Την τρέλα αυτή που έχει την διαπιστώνει εύκολα κάποιος όταν τον δει σε κάποιον από τους δρόμους της Πάτρας. Είναι πάντα με το ποδήλατο του, ενώ τον τελευταίο μήνα κυκλοφορεί έχοντας στα χέρια του το Scott Voltage fr 10, το ποδήλατο που έχει και ο δάσκαλος του Δημήτρης Κωνσταντινάκος. 

"Μέχρι τους αγώνες του 2019 θα το έχω έτοιμο, όπως πρέπει να είναι, γιατί δεν θέλω να χάσω την ευκαιρία να αγωνιστώ κόντρα σε άλλους ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Θα τα δώσω όλα μέχρι το ποδήλατο μου να φτάσει σε σημείο να ραγίσει προσπαθώντας να σπάσω τα ρεκόρ των χρόνων που έχω κάνει αλλά και το ύψος των αλμάτων που έχω πετύχει ως τώρα". 

Αποφασισμένος έτσι; Αλλά το είπαμε. Έχει στο αίμα του την... τρέλα του downhill.Downhill στην Πίστα


Downhill στο Δασάκι