Συστατικά
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 μέτρια πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε και το κολοκύθι και συνέχισε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
  • Ρίξε τις ντομάτες, το θυμάρι και την πάπρικα και σιγόβρασε για 20 λεπτά.
  • Στο φούρνο ψήσε την πιπεριά ολόκληρη για 15 λεπτά, αφαίρεσε τα σπόρια και το κοτσάνι και κόψ’ την σε κυβάκια.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε την ψητή πιπεριά και αλατοπίπερο και άφησε να κρυώσει το φαγητό.
  • Τηγάνισε τα αυγά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
  • Σέρβιρε το τουρλού με έξτρα πιπέρι και με ένα αυγό σε κάθε πιάτο.

Πηγή: tlife.gr