Η ραπ για αυτούς είναι τα παιδικά τους χρόνια, οι αναμνήσεις τους από το σχολείο, οι βόλτες τους στην πλατεία, οι νυχτερινές τους εξορμήσεις στα κλαμπάκια και τόσα άλλα που τα έχουν κάνει μουσική και τραγούδι. 

Είναι με λίγα λόγια όλη τους η ζωή και όπως η ζωή είναι δική τους, έτσι δική τους είναι και η μουσική, αυθεντική και γνήσια, δίχως περιστροφές και τάσεις της εποχής.

Οι Gang Run ξεχωρίζουν από αυτή την άποψη από τα υπόλοιπα ραπ σχήματα και έχουν δημιουργήσει κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό που διαφέρει από τα υπόλοιπα ρεύματα αυτής της μουσικής η οποία πλέον, όσο περνούν τα χρόνια και υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο, αποκτά ολοένα και μία μεγαλύτερη γκάμα στο ύφος της. 

Ο Αίνιγμα και ο Σόλων, τα δύο παιδιά δηλαδή που αποτελούν τους Gang Run, γνωρίζονται από τα σχολικά τους χρόνια όμως ξεκίνησαν να γράφουν την δική τους μουσική και τα δικά τους τραγούδια, συγκροτημένα και ολοκληρωμένα, ψάχνοντας το όλο θέμα από το 2011 και μετά. 

Ο ήχος τους διέφερε από τα υπόλοιπα ραπ σχήματα καθώς το όλο ύφος τους παρέπεμπε στο καλιφορνέζικο στιλ αυτής της μουσικής και όχι στο νεορκέζικο που είχαν υιοθετήσει οι περισσότεροι ραπάδες.

"Ήταν αρκετά εύηχο και η αλήθεια δεν είναι ότι βρίσκαμε κάτι καλύτερο..." λένε τώρα γελώντας. Έχοντας κυκλοφορήσει στη συνέχεια το δικό τους LP με 18 τραγούδια, το "Ημέρα οχτώ" και δημιουργώντας αλλά 12 singles που ακολούθησαν, θα έλεγε κανείς ότι αυτό το σχήμα έχει αποκτήσει την δική του προσωπικότητα και τον δικό του χαρακτήρα. 

Και έτσι είναι. Ο Αίνιγμα (κατά κόσμο Σπύρος) έχει την μουσική παραγωγή, ενώ ο Σόλων γράφει από κοινού τους στίχους μαζί του. Τα δύο παιδιά που στην... νορμάλ ζωή τους είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου (ο Σόλων είναι στους H/Y, ενώ ο Αίνιγμα μαθηματικός) δείχνουν να έχουν δέσει μεταξύ τους τόσο μουσικά όσο και ως παρέα.


Gang Run - Μην Μας Ακούς (Official Music Video)

Σε ποιους τραγουδούν "Μην μας ακούς"

"Όταν ξεκινούσαμε κανείς εδώ στην Πάτρα και για να μην πούμε στην Ελλάδα, δεν ήξερε τον ήχο που φέρναμε, χωρίς αυτό να ακουστεί εγωιστικό και εγωπαθές. Είναι όμως μια αλήθεια", τονίζουν. Ίσως για αυτό και στο τελευταίο τους single στο "Μη μας ακούς" μοιάζουν να απαντούν σε κάποιους. 

"Δεν απαντάμε σε κάποιους, αναφερόμαστε όμως σε ορισμένους γιατί αυτοί αναφέρθηκαν πρώτοι σε μας. Το πιο εύκολο πράγμα στην σημερινή εποχή είναι να πάρεις ένα μικρόφωνο, να βάλεις μια κονσόλα και να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να γράφεις τραγούδια", τονίζουν.  

"Είναι μία αλήθεια της εποχής που έφερε το τέλμα της δισκογραφίας και η ανάπτυξη του youtube και της πληροφορικής. Δεν κρίνουμε κανέναν, όλα είναι αποδεκτά. Όταν όμως γράφεις μουσική και την βγάζεις δημόσια θεωρούμε ότι πρέπει να έχεις κάνει πρώτα μία προσεκτική δουλειά σε όλα τα επίπεδα, να βλέπεις τα λάθη σου και να φροντίζεις να εξελίσσεσαι όσο μπορείς. 

Για μας υπήρξε μία περίοδος στην αρχή που η μουσική μας, ακούγοντας την τώρα ήταν άπειρη, για διάφορους λόγους δεν μπορούσαμε να πετύχουμε αυτό που θέλαμε. Όμως το προσπαθήσαμε, το παλέψαμε και φυσικά ακόμα συνεχίζουμε να το δουλεύουμε γιατί αυτό δεν έχει σταματημό".


Gang Run - Στα Γόνατα (Official Music Video)


Gang Run - Φλέρτ Με Την Τρέλα (Official Music Video)

Οι καταστάσεις γύρω τους και η ραπ

Το μεγάλο πρόβλημα για αυτούς σε ότι αφορά την Πάτρα είναι ότι δεν υπάρχουν μουσικές σκηνές για live και για alterantive μουσική, υπάρχουν λίγες και συγκεκριμένες. Το χιπ χοπ, το ύφος δηλαδή και τον τρόπο ζωής των ράπερς τον ενστερνίζονται σε έναν μεγάλο βαθμό, ξέροντας όμως ότι ζουν σε μία πόλη όπως είναι η Πάτρα.

Όμως, αν και δεν έχουν πρόβλημα με τις ταμπέλες, δεν μπαίνουν στη λογική του να χαρακτηρίσουν τη μουσική τους mainstream ή underground. "Είναι σαν να παίζεις με τις λέξεις", μας λένε. "Άσε που αυτό είναι μία μεγάλη κουβέντα που δεν έχει τελειωμό, οπότε δεν υπάρχει λόγος και να την ξεκινήσουμε". 

Οι καταστάσεις όμως που ζουν γύρω τους τους επηρεάζουν βαθιά και τους στενοχωρούν. "Ζούμε και εμείς αυτή την κρίση και βλέπουμε τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Τα αντιμετωπίζουμε και εμείς, δεν είμαστε παιδιά του σωλήνα. Είναι μία φρίκη η όλη φάση.

Παλεύουμε για να πάρουμε ένα πτυχίο ξέροντας ότι δύσκολα θα βρούμε δουλειά, όπως τόσοι και και τόσοι συνομήλικοι μας. Έχουμε αρκετούς φίλους που έχουν φύγει στο εξωτερικό μήπως βρουν εκεί μια καλύτερη ζωή αφού η ζωή στην Ελλάδα έχει γίνει τόσο δύσκολη".


Gang Run - Υπόγεια


Gang Run - The Killing Joke


Σόλων - Υπερβολές Συμμ. Αίνιγμα

Ετοιμάζουν τη νέα τους δουλειά

Σκοπός τους είναι να μιλήσουν ακόμα περισσότερο για αυτές τις καταστάσεις μέσα από την μουσική τους και προς τα εκεί στρέφεται η νέα δουλειά που ετοιμάζουν. Οι ίδιοι μιλώντας για αυτό που δουλεύουν τονίζουν: "Θα είναι ένα EP, με τραγούδια που οι στίχοι τους θα επικεντρωθούν κυρίως σε κοινωνικές πτυχές.

Μέσα από την δουλειά αυτή θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτά που ζούμε γύρω μας και θα βγάλουμε εκεί αυτά που έχουμε μέσα μας. Θα προσπαθήσουμε να θίξουμε καταστάσεις και σίγουρα από στιχουργικής τουλάχιστον πλευράς θα είναι αρκετά διαφορετικό από αυτά που έχουμε κάνει έως τώρα". 

Ήδη ορισμένα τραγούδια έχουν ετοιμαστεί, χωρίς όμως να βιάζονται, το πάνε χαλαρά σε μία δουλειά που όπως και οι προηγούμενες θα ηχογραφηθεί σε στούντιο της Αθήνας και σύμφωνα με τα πλάνα τους θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2018. Θα προηγηθεί βέβαια ένα single του Σόλωνα, σε μουσική παραγωγή του Αίνιγμα, στις αρχές Αυγούστου, το Mi Casa.


Gang Run - Δημιουργία (Intro)


Gang Run - Να Ζείς Την Στιγμή


Gang Run - Πρώτη Σελίδα

Χαιρετούν τα "αδέλφια" τους

Οι Gang Run είναι αποφασισμένοι άλλωστε να συνεχίσουν να γράφουν τραγούδια και να υπηρετούν την μουσική που αγαπάνε, ενώ δηλώνουν ανοικτοί να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε μουσική - καλλιτεχνική εκδήλωση που έχει ένα κοινωνικό σκοπό. 

Ως γνήσιοι ράπερ δεν ξεχνούν να χαιρετήσουν μέσω του patrasevents.gr όλα τα "αδέλφια" τους που τους έχουν βοηθήσει και είναι στο πλευρό τους, ο καθένας όπως μπορεί με τον δικό του τρόπο. 

Αυτοί είναι οι: Tex, Simon Heat, Ομάδα ΒουΝτου, Παπαφιόγκος, Dj Full Clip,  Dover, Young Stiffy, Sado, Άγραφος Νόμος, Feel In, Retro Styles, Ανώνυμος, Φιλοκτήτης, Σπόρος και Groove Master Cee. 


Οι Gang Run στο patrasevents.gr