Η επιστολή διαμαρτυρίας του Κώστα Πελετίδη προς το υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα με το Ρωμαϊκό Ωδείο, στην οποία τόνιζε ότι τα στελέχη του ΥΠΠΟΑ δεν αναγνωρίζουν την συμβολή του Δήμου που με δικά του χρήματα προχώρησε στην ανασκευή και στις επιδιορθώσεις του μνημείου, είχε την απάντηση της. 

Από τον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βαγγέλη Πολίτη-Στεργίου σε σχέση με τα αναφερόμενα σε επιστολή του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη για την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών, τονίζονται οι παρακάνω διευκρινίσεις: 

"Ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου σε επιστολή του προς τον Δημάρχο Πατρέων κ. Κώστα
Πελετίδη σχετικά με την παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018, διευκρινίζει μεταξύ άλλων ότι:

Το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, κατόπιν δύο γνωμοδοτήσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (αρ. 22/12.06.2018 και 23/19.06.2018)
παραχωρήθηκε: α) στον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων για τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018 για
36 ημέρες

β) Στον Οργανισμό Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για 13 ημέρες για τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 37 ου Φεστιβάλ Πάτρας
– Θεσμό Αρχαίου Δράματος καθώς και σε τρίτους φορείς: Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Πατρών για 3 ημέρες, Mojolive για 5 ημέρες, Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης Δ. Αιγιαλείας «ΙΩΝΕΣ» για 2 ημέρες, στη ΜΚΟ ΡΙΖΕΣ για μία ημέρα και στο Λύκειο Ελληνίδων για 1 ημέρα. Έτσι το χρονικό διάστημα από 15 Ιουνίου μέχρι 19 Σεπτεμβρίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για 61 μέρες.

Το ΥΠΠΟΑ, όπως φαίνεται, αναγνωρίζει τη συμβολή του Δήμου Πατρέων στη δυνατότητα χρήσης του Μνημείου. Εν κατακλείδι, το ΥΠΠΟΑ, οι Υπηρεσίες του και τα Επιστημονικά του Όργανα προσπαθούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα αιτήματα των φορέων που ζητούν την παραχώρηση των Μνημείων για εκδηλώσεις, κυρίως τους θερινούς μήνες, σε όλη την επικράτεια μεριμνώντας για την ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν την προστασία των ίδιων των μνημείων".