Η Πάτρα είναι μια πόλη που δεν τη βαριέσαι ποτέ!

Κάθε σημείο κρύβει ένα μικρό story σαν και αυτά που ποστάρουμε στα social media!

Aπό την μία το λιμάνι της από την άλλη οι θάλασσες της, εδώ είναι το μέρος που ξεκινούν και τελειώνουν οι καλοκαιρινές σου διακοπές!

Με ιδιαίτερη αύρα και χαρακτήρα στις διαδρομές της πόλης διασταυρώνονται τα ελληνάδικα με τα bar, οι καντίνες με τα κυριλέ μπιτσόμπαρα και τα restaurant με τα σουβλατζίδικα...

Η Πάτρα που αγαπάμε παρότι περνάει δύσκολα χωρίς τους φοιτητές της εξακολουθεί να έχει παλμό, να ανανεώνεται, να εξελίσσεται και να αλλάζει. Και οι πιάτσες της αλλάζουν και θα συνεχίζουν να αλλάζουν όσο το mainstream καταλήγει ανεπαρκές και οι επιχειρηματίες τζογάρουν βάζοντας λεφτά σε μαγαζιά που κοιτώντας τα, αναφωνείς ένα "Μάλιστα, έλειπε ένας τέτοιος χώρος"!

Μήπως τελικά βαριόμαστε εύκολα; Πάμε Ρίο. Εκεί που το 2014 "Ξυπνήσαμε τα φαντάσματα..." και με κάποιες λίγες "παρεμβολές" -οι οποίες επιβεβαιώνουν τον κανόνα- χτυπά η καρδιά του mainstream!

Τετάρτη βράδυ, στην γειτονιά της Ποσειδώνος που έχει δικό της ύφος και χαρακτήρα τα πράγματα ήταν από χαλαρά μέχρι ανεπιτήδευτα βαρετά!

Εκεί που μέχρι σήμερα τα νυχτερινά καταστήματα κρατούσαν τα ηνία- η περιοχή πρωταγωνιστούσε δεκαετίες στην βόλτα και στη διασκέδαση τόσο των Πατρινών όσο και των επισκεπτών- τις καθημερινές και μια μέρα σαν την Τετάρτη έμοιαζε με "άδεια πόλη, που πήγαν όλοι;".

"Πέθανε" το Ρίο; Ή καλύτερα που σε βρίσκει το ξημέρωμα;


Τεστάραμε εύκολα! Πήγαμε και Παρασκευή και Σαββατοκύριακο... Σίγουρα τα πράγματα πολύ καλύτερα... Υπήρχε ζωντάνια που θύμιζε παλιές καλές εποχές. Τα αυστηρώς ξενυχτάδικα της περιοχής είχαν κόσμο αλλά όχι στο μέγεθος που τα παλαιότερα χρόνια έδωσαν ζωή σε μαγαζιά όπως το H2O, το Easy Busy και δεκάδες ακόμα!

Αυτά κλείσανε και μόνο κάτι μπάζα θυμίζουν τις πάλαι ποτέ καλές εποχές του Ρίου. Οι επιλογές λιγόστεψαν και η ανάγκη των 28αρηδων και άνω για διασκέδαση που καλύπτει το τρίπτυχο φαγητό-ποτό-κοκτέιλ δίπλα στην θάλασσα έδωσε ζωή σε μια "αναγεννημένη" γειτονιά, τα Βραχνέικα.

Εκεί που καινούργιες επιχειρήσεις άνοιξαν (BBQ, Vermut), εκεί που παλιές καραβάνες συνεχίζουν να λειτουργούν (Ριβιέρα, Ντιβάνι, Crayon, Deux Iles, Terazza di legno, Altana, Υachting House κ.ο.κ) και εκεί που καλώς εχόντων των πραγμάτων έρχονται και ολοκαίνουργιες (Θερινό Χάραμα, Bodegas summer)!

Θα έλεγε κανείς αβίαστα πως η περιοχή πήρε απίστευτα τα "πάνω της" με αποτέλεσμα να σφύζει καθημερινά από ζωή.

Ρόλο αφενός έπαιξαν οι πολλές επιλογές που προαναφέραμε και αφετέρου αυτό που λέμε "το πακέτο". Έχει θάλασσα που πλέον όλοι κολυμπούν, έχει δεκάδες εστιατόρια, στέκια για παγωτό, την παραλία για άραγμα κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της πόλης.


Άποψη προσωπική ή όχι, η Πάτρα αντέχει λίγα και καλά στέκια... Όταν αργο-πεθαίνει μια γειτονιά μια άλλη ανθίζει και όλα πάλι από την αρχή.

Μόδα ή όχι θα αποδειχθεί στην συνέχεια... Μέχρι τότε μπορούμε να μοιραζόμαστε ανάμεσα σε Ρίο, Βραχνέικα, Ηρώων Πολυτεχνείου και στο πολύ κέντρο της πόλης που θα θυμίζει τον Αύγουστο "κρανίου τόπος" αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν για διακοπές και ανακαίνιση.

Ζούμε άλλωστε σε έναν όμορφο τόπο που ακόμα και το καλοκαίρι δεν ερημώνει (παρηγοριά σε όσους δεν πάνε διακοπές) για λίγο καιρό ξαποσταίνει και μπροστά προς την δόξα... τραβά!


Βeer Bar Q

Βeer Bar Q

Vermut

Vermut

Nτιβάνι

Nτιβάνι

Crayon

Crayon

Riviera

Riviera

Yachitng house

Yachitng house

Deux iles

Deux iles

Altana

Altana

Terazza di Legno

Terazza di Legno