Την λένε Αμαλία, είναι ηθοποιός και κόρη του Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκας Κατσέλη. Προτίμησε να μην ακολουθήσει τα βήματα των γονιών της, αλλά να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Η Αμαλία Αρσένη σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο (Royal Academy of Dramatic Art). Αν και βρίσκεται στον χώρο λίγα χρόνια, έχει αποδείξει την αξία της στον επαγγελματικό της περίγυρο.

Η όμορφη ηθοποιός εκτός από το θέατρο ασχολείται ερασιτεχνικά με το χορό και το τραγούδι.

Τελευταία εμφάνισή της στην τηλεόραση ήταν στο σήριαλ του Alpha "Αστέρας Ραχούλας" στον ρόλο της Ματίνας.

Η ταλαντούχα Αμαλία Αρσένη ξεκίνησε ήδη την περιπέτεια της «Ερωφίλης», του εµβληµατικού αριστουργήµατος του Γεωργίου Χορτάτση.


Το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, με ζωντανή μουσική πανδουρίδας, ηλεκτρικής και κλασσικής κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικές ερμηνείες.

Μια από τις ιδιαιτερότητες της παράστασης «Ερωφίλη project» είναι το ότι αναπαριστάται η ιστορία στο φυσικό της περιβάλλον. Επελέγησαν ως παραστατικοί χώροι, μεσαιωνικά κάστρα σε όλη την Μεσογειακή λεκάνη, τα οποία αποτελούν το φυσικό σκηνικό της.

Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον μετατρέπει σε επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσεται μια ερωτική τραγωδία, αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου.

Η Αμαλία Αρσένη λίγο πριν ανέβει στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας ως Ερωφίλη, μας μίλησε για το έργο και για την υποκριτική.


"Αγαπώ το λόγο του Χορτάτση και την ώριμη σκέψη αυτής της νέας κοπέλας"

Ρ.Ε.: Μιλήστε μας για την παράσταση "Ερωφίλη project"

A.A. "Είναι μια παράσταση με μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως γλωσσικά και μουσικά. Είναι ένα έργο γραμμένο γύρω στο 1600 που αν και είναι γραμμένο σε ίαμβο δεκαπεντασύλλαβο και με κρητικούς ιδιωματισμούς, παρουσιάζει μια γλωσσική ομορφιά και ποιητικότητα. Τα θέματα της είναι διαχρονικά και συγκινούν: Ελευθερία, έρωτας και εξουσία. Εμείς επικεντρωνόμαστε στη μουσικότητα του λόγου και στο να γίνει η ιστορία κατανοητή από όλους. Ένα τέχνασμα είναι η μουσική υπόκρουση που συνοδεύει το λόγο και έτσι ο θεατής ταξιδεύει στον όμορφο κόσμο της Ερωφίλης".

Ρ.Ε.: Πείτε μας λίγα λόγια για το δικό σας ρόλο, της Ερωφίλης;

A.A.: "Ένας πολύ δύσκολος ρόλος, μια πρόκληση και ένα μεγάλο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Αγαπώ το λόγο του Χορτάτση και την ώριμη σκέψη αυτής της νέας κοπέλας που θαρραλέα παλεύει για όσα πιστεύει και αγαπάει μέχρι τέλους".

P.E.: Ποια είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει στους θεατές, αυτό το έργο;

A.A.: "Του πλούτου αχορταγιά, τση δόξας πείνα πόσα κορμιά νεκρά για σας απόμεινα".

P.E.: Παίζετε την παράσταση σε φυσικούς χώρους (κάστρα). Πως προέκυψε αυτό;

A.A.: "Θέλαμε να αναδείξουμε την παράδοση σε όλες της τις εκφάνσεις και τους ατμοσφαιρικούς χώρους του τόπου μας. Επίσης καθώς το έργο εκτυλίσσεται σε ένα παλάτι ήταν σωστό να χρησιμοποιήσουμε παλάτια και φρούρια της εποχής ως σκηνικό χώρο".


"Έχω πίστη στον Άνθρωπο"

P.E.: Ποιο ήταν το κίνητρό σας για να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

A.A.: "Η αγάπη μου για τη λογοτεχνία και η πίστη μου στον Άνθρωπο".

P.E.: Ποια είναι η εικόνα που έχετε σαν νέα ηθοποιός από το θεατρικό τοπίο;

A.A.: "Δυσκολίες υπάρχουν πολλές. Όμως ο κόσμος πάει στο θέατρο και υπάρχουν ομάδες και παραστάσεις που κάνουν σπουδαία δουλειά".

P.E.: Στη μικρή οθόνη συμμετείχατε στο σήριαλ "Αστέρας Ραχούλας" στο ρόλο της Ματίνας, πείτε μας γι΄ αυτή την εμπειρία;

A.A.: "Μια ωραία εμπειρία με αξιόλογους συνεργάτες".


"Το κανονάκι το έχω ερωτευτεί"

P.E.: Εκτός από την υποκριτική, έχετε μια ιδιαίτερη σχέση και με την μουσική. Πώς αποφασίσατε να μάθετε κανονάκι, ένα ξεχωριστό μουσικό όργανο;

A.A.: "Εξαιτίας της αγάπης μου για την παράδοση και το παραδοσιακό τραγούδι γνώρισα το κανονάκι και το έχω ερωτευτεί".

P.E.: Στην Πάτρα έρχεστε πρώτη φόρα; Έχετε άποψη για το κοινό της;

A.A.: "Την έχω επισκεφτεί άλλες δύο φορές με παραστάσεις και σχεδόν κάθε μήνα για να πάω στο νησί μου στην Κεφαλονιά. Αγαπώ τον κόσμο της και το θεατρόφιλο κοινό της. Επίσης το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ένα εξαιρετικό Πανεπιστήμιο".

P.E.: Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

A.A.: "Συνέχεια της περιοδείας μας μέχρι τα Χριστούγεννα και κλείσιμο σε Αθηναϊκό θέατρο και έπειτα καινούρια δουλειά στο θέατρο σε άλλο ύφος και κλίμα".