Μουσικές, τραγούδια και χοροί συνθέτουν το πάζλ των διήμερων εκδηλώσεων του προσεχούς  Σαββατοκύριακου 28 και 29 Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ζαβλανίου του Αρκτικού Διαμερίσματος, στην οποία θα φιλοξενηθεί η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, «Το Φεστιβάλ στις Γειτονιές».

Ο «κύκλος» των εκδηλώσεων ανοίγει το (Σάββατο) στις 9.30 το βράδυ με την  συναυλία των  Γ. Σαρρή και  Λουκίας Βαλάση. Ο Γιώργος Σαρρής, είναι από τους ιδρυτές των ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ, και κεντρικός τραγουδιστής και δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών του θρυλικού συγκροτήματος(Νάι, Νάι, Φύσηξε έρωτας, Αγάπη του καλοκαιριού, Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω, Απολύομαι, Αίνιγμα κλπ.).Έχει στο ενεργητικό του 15 δίσκους, από τους οποίους 6 έγιναν χρυσοί και 5 πλατινένιοι, χιλιάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και πολλές περιοδείες στο εξωτερικό σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Επίσης σαν δημιουργός έχει γράψει τραγούδια για τη Γλυκερία, το Γιώργο Νταλάρα και άλλους μεγάλους καλλιτέχνες. Στα περισσότερα τραγούδια κυριαρχεί η κοινωνική και πολιτική ματιά του δημιουργού αποδεικνύοντας πως ο Γιώργος Σαρρής παραμένει πάντα ταλαντούχος, αλλά πιο ώριμος δημιουργός.

Η Λουκία είναι μια νέα ανερχόμενη τραγουδίστρια, δεξιοτέχνης μουσικός και τραγουδοποιός, που εντυπωσιάζει τόσο με την εκφραστική ερμηνεία της όσο και με το σολιστικό της παίξιμο στο σαντούρι. Έχει συνεργαστεί επίσης με αξιόλογους τραγουδιστές και συνθέτες όπως τον Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Πέτρο Γαϊτάνο, Γιώτα Νέγκα, Χρήστος Παπαδόπουλος από«τα Παιδιά της Πάτρας» κ.α  Η Λουκία έχει βραβευτεί από την Ομοσπονδία Ευρώπης για την προσφορά της στην ελληνική μουσική. Είχε συνθέσει τη  μουσική για την κινηματογραφική ταινία αγγλοελληνικής παραγωγής(Ο Χειμώνας) που την καταξιώνει διεθνώς. Προσφάτως παρουσίασε το βιντεοκλίπ που έκανε στον «μυθικό» Όλυμπο προς τιμήν του θρύλου της μουσικής «Μίκη Θεοδωράκη».

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τραγούδια ης Μεσογείου καθώς και ελληνικά «διαμάντια» μεγάλων συνθετών.

Οι συντελεστές είναι:

Γιώργος Σαρρής(φωνή,κιθάρα)

Λουκία Βαλάση(φωνή,σαντούρι,αρχαία λύρα)

Δρόσος Σκυλλάς(κρουστά)

Φίλιππος Παχνιστής(πλήκτρα)

Την Κυριακή 29 Ιουλίου, η ενότητα «Το Φεστιβάλ στις Γειτονιές», ολοκληρώνει τον  «κύκλο» του στο Αρκτικό Διαμέρισμα, με μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, από χορευτικά συλλόγων της Πάτρας.

Οι σύλλογοι ΑΓΥΙΑΣ και  ΖΑΒΛΑΝΙΟΥ  θα παρουσιάσουν μοντέρνους χορούς και οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι  ΑΝΩ ΣΥΧΑΙΝΩΝ «Ο ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ»,  «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ», ΒΟΥΝΤΕΝΗΣ  «Ο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»  και «ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ» παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ