Πάνω από 45 εθελοντές και μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται συνεχώς τις τελευταίες ώρες στο κτίριο του Παραρτήματος της Πάτρας, στην οδό Καρόλου, βάζοντας σε μία τάξη όλο αυτό το υλικό που συγκεντρώθηκε εκεί, από τις προσφορές των Πατρινών που έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια προς τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. 

Οι εθελοντές αυτοί φρόντισαν για την κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε να υπάρξει η σωστή κατανομή όλων αυτών των ειδών που προσφέρθηκαν από τους Πατρινούς και να φτάσουν όπως πρέπει στους προορισμούς τους, στις οικογένειες, στα θύματα αυτής της τραγωδίας που εξελίσσεται μπροστά μας τις δύο τελευταίες ημέρες. 

Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας έδειξαν και με αυτόν τον τρόπο την αυταπάρνηση τους για τον συνάνθρωπο και αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο όλο αυτό το κύμα συμπαράστασης και αγάπης των Πατρινών προς τους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών. Ένα κύμα συμπαράστασης που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις αφού τα αποθέματα που συγκεντρώθηκαν καλύπτουν την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών. 

Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πατρών. Γράφει συγκεκριμένα: "Η προσφορά των πολιτών της Πάτρας, για την συλλογή ειδών πρώτης βοήθειας στους πυρόπληκτους, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα αποθέματα που συγκεντρώθηκαν και προωθούνται στην Αθήνα επαρκούν για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών."