Όσο κι αν σε έχει κερδίσει το καρέ κι όλα εκείνα το νέα trends στο hairstyle, τα μακριά μαλλιά δεν θα πάψουν ποτέ να είναι ένα από τα θέλω κάθε γυναίκας. Μαλλιά λαμπερά, με κίνηση που χαίρεσαι να τα αφήνεις κάτι είναι συνήθως αυτό που θέλει κάθε γυναίκα. Ωστόσο, ένα κούρεμα, το styling, οι βαφές και γενικά η ταλαιπωρία στα μαλλιά τα εμποδίζει να μακρύνουν γρήγορα. Εσύ όμως μπορείς να βάλεις το χεράκι σου και να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Αρχικά πρέπει να κουρεύεσαι πιο συχνά απ’ ότι νομίζεις. Αντίθετα με όσα ακούς, το σωστό κούρεμα βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν. Φυσικά, αφέλειες, φιλάρισμα κι άλλες τεχνικές δεν είναι ό,τι καλύτερο. Πες στον κομμωτή σου την επιθυμία σου κι εκείνος ξέρει πώς να σε κουρέψει για να μακρύνουν τα μαλλιά σου σωστά.

Οι μάσκες μαλλιών που θρέφουν την τρίχα είναι ένα ακόμα όπλο σου. Αρχικά δοκίμασε τις μάσκες αναδόμησης και σε επόμενο στάδιο αντικατέστησέ τις με μάσκες για ενυδάτωση. Ειδικά το καλοκαίρι, οι ενυδατικές μάσκες μαλλιών είναι απαραίτητες, αφού βοηθούν την τρίχα να διατηρήσει τα επίπεδο υγρασίας της, να είναι υγιής και έτσι να μακραίνει γρήγορα, όπως αναφέρει το lime+life.

Κάνε μασάζ στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής με έλαια όπως το αμυγδαλέλαιο που βοηθά την τρίχα να μακρύνει. Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι όλη η διαδικασία για να μακρύνει η τρίχα βελτιώνεται και έτσι τα μαλλιά σου μακραίνουν πιο γρήγορα.

Απόφυγε το έντονο styling, το σεσουάρ και τα πολλά πιασίματα. Όλα αυτά επιβαρύνουν την τρίχα με αποτέλεσμα να καθυστερούν την υγιή ανάπτυξή της.

Τέλος, η διατροφή είναι πολύ σημαντική για πιο υγιή μαλλιά, τα οποία μακραίνουν γρήγορα. Μερικές φορές, τα συμπληρώματα διατροφή είναι πολύ βοηθητικά, αν φυσικά τα παίρνεις με τη συναίνεση του γιατρού ή του φαρμακοποιού σου.