Την άποψη της εκφέρει η πρόεδρος των φίλων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου για το θέμα των παραστάσεων που έχουν διακοπεί λόγω της εθνικής τραγωδίας των φονικών πυρκαγιών, αλλά και κάποιων εκδηλώσεων που συνεχίζονται. 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η πολιτεία κήρυξε τριήμερο πένθος, για την μεγάλη καταστροφή που υπέστη η χώρα μας και κυρίως για τα τόσα θύματα που έχασαν με βίαιο τρόπο την ζωή τους.

Στα πλαίσια αυτά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ακύρωσε τις προγραμματισμένες παραστάσεις του της καλοκαιρινής περιοδείας στην Κοζάνη και την Θεσσαλονίκη. Ο Οιδίπους  ο μύθος της Ιστορίας του Κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη θα συνεχίσει την περιοδεία του με πρώτη στάση την Αλεξανδρούπολη στις 28 Ιουλίου.

Επίσης ο «Αγαμέμνων» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνης διέκοψε τις παραστάσεις στην Καβάλα. Στην Πάτρα όμως η κωμωδία του Αριστοφάνη περιοδεύουσα δεν σταματά τις παραστάσεις αλλά αντιθέτως όχημα με ηχείο κυκλοφορεί στην πόλη διαφημίζοντας την παράσταση.

Τελικά άλλοι πενθούν και άλλοι ΟΧΙ;".