Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι μια καλλονή κι έχει να επιδείξει μια αξιοζήλευτη διεθνή καριέρα μοντέλου. Είναι ενθουσιασμένη με την πρώτη της τηλεοπτική συνεργασία, παραμένει πιστή στις «ρίζες» της και το κυριότερο, πάντα γοητευμένη από τους ανθρώπους με ζεστή καρδιά και καθαρή ματιά και μιλάει για όλα στο περιοδικό Glow.

Φέτος, πρώτη φορά στην τηλεόραση. Ήταν ανάμεσα στις προσδοκίες σας μια τηλεοπτική δουλειά; Πώς «συναντηθήκατε» με τη συγκεκριμένη παραγωγή και τι σας ενθουσίασε τόσο ώστε να αποδεχτείτε την πρόταση;

Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία, οπότε ίσως να υπήρχε αυτή η εξέλιξη στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Με έχουν προσεγγίσει αρκετές φορές για να κάνω τηλεόραση. Αυτήν τη φορά αποδέχτηκα και, μάλιστα, με μεγάλη χαρά την πρόταση για το Greece’s Next Top Model γιατί το project συνδυάζει τις σπουδές μου με τη δουλειά μου. Είναι στο στοιχείο μου και το πιστεύω πολύ. Στην Αμερική, παρακολουθώ την αντίστοιχη εκπομπή κι έχω δει έμπρακτα πως βοηθάει πολύ τα νέα κορίτσια στον χώρο. Η παραγωγή με προσέγγισε γιατί ήθελε ανάμεσα στους κριτές ένα μοντέλο εν ενεργεία με εμπειρία στο εξωτερικό και πάθος για τη δουλειά του, που να είναι ανοιχτό στη νέα πραγματικότητα και θέλει να μοιραστεί και να βοηθήσει τα νέα κορίτσια.


Αποκαλύψτε μας κάτι για το νέο Greece’s Next Top Model… 

Θα σας αποκαλύψω ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στο Ηράκλειο της Κρήτης για την πρώτη οντισιόν! Έχω μεγάλη αγωνία και δε βλέπω την ώρα να γνωρίσω τα κορίτσια από κοντά.

Και τι είναι αυτό που θα θέλατε ιδανικά να περάσετε σε αυτά τα κορίτσια με φιλοδοξίες για τον χώρο σας; 

Θα ήθελα να δω τα νέα κορίτσια να επενδύουν περισσότερο στον χαρακτήρα τους, να πιστεύουν στον εαυτό τους να τους δείξω ότι μπορούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, αρκεί να το βάλουν στόχο, να δουλεύουν σκληρά και να μην απογοητεύονται από την πρώτη απόρριψη. Αντίθετα, να χρησιμοποιούν κάθε «όχι» για να γίνονται καλύτερες, να πεισμώνουν, να βάζουν μεγαλύτερους στόχους. 


Η νέα σας ζωή πώς θα διαμορφωθεί πλέον με τις παράλληλες υποχρεώσεις στην Ελλάδα, στην Αμερική ή οπουδήποτε αλλού; 

Αυτό είναι κάτι που αναρωτιέμαι κι εγώ! Δουλεύουμε όλοι -κι εδώ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα πρακτορεία μου- ώστε να μπορέσουμε να τα συνδυάσουμε όλα όσο ομαλά γίνεται για όλους και αισθάνομαι πολύ τυχερή που όλοι οι συνεργάτες μου είναι πρόθυμοι να με βοηθήσουν όπως μπορούν.

Μεγαλώσατε στην Πάτρα. Πώς ήταν η ζωή σε μια μικρή κοινωνία για μια κοπέλα που ήθελε να κυνηγήσει μια καριέρα στη μόδα; 

Πολύ ωραία! Έχω  μεγαλώσει μέσα σε μία πολύ δεμένη και αγαπημένη οικογένεια κι έχω δίπλα μου -ακόμα και σήμερα- τους παιδικούς μου φίλους. Θεωρώ ότι η δική τους αγάπη και στήριξη είναι αυτή που έχτισε την αυτοπεποίθησή μου και με κάνει να πατάω γερά στα πόδια μου.


Οπότε τα κρατάτε όλα από εκείνη τη ζωή ή έχετε αφήσει και κάτι πίσω σας; 

Σε θέμα κουλτούρας, δεν έχω αλλάξει καθόλου. Ζω όπως η κανονική μέση Ελληνίδα, όπου κι αν είμαι. Ποτέ δεν προσπάθησα και δεν ήθελα να διαφοροποιηθώ -ας το πούμε έτσι- σε μια χώρα ώστε να κάνω πιο εύκολα φίλους ή να εδραιωθώ πιο γρήγορα στον χώρο. Είμαι Ελληνίδα, είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό και σε κάθε ευκαιρία μοιράζομαι στοιχεία της κουλτούρας και της ιστορίας μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν «έκοψα» ποτέ το επώνυμό μου, όπως μου ζήτησαν πολλές φορές. Ως προς τον τρόπο σκέψης, δεν ξέρω. Νομίζω πως αυτό είναι τελείως υποκειμενικό. 

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κριτήρια και, φυσικά, έχει να κάνει και με το πού ή πώς μεγάλωσε, αλλά κύριο λόγο έχουν τα ερεθίσματα που έχει πάρει από τη ζωή, ο κύκλος του, η δουλειά του κλπ. Σίγουρα, σαν ένα κορίτσι που έχει ταξιδέψει, διαβάσει και γνωρίσει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, έχω διαμορφώσει αρκετά διαφορετικό τρόπο σκέψης από αυτόν που είχα όταν έμενα μόνιμα στην Ελλάδα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μετάβασή σας στη Νέα Υόρκη; Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο να προσαρμοστείτε στην τεράστια μητρόπολη και τι βρήκατε κάπως οικείο;

Ήταν αρκετά ομαλή. Ήμουν συνειδητοποιημένη όταν αποφάσισα ν’ αφήσω το Παρίσι και να προχωρήσω στη Νέα Υόρκη. Ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Η μόνη δυσκολία που είχα κι έχω είναι η απόσταση από την οικογένειά μου. Ευτυχώς, στη Νέα Υόρκη υπάρχει μεγάλη ελληνική κοινότητα κι αυτό με βοήθησε να νιώσω γρήγορα «σαν στο σπίτι μου».