Εντύπωση έκανε σε αρκετούς Πατρινούς το γεγονός ότι το έργο "Εκκλησιάζουσες", που κανονικά ήταν ενταγμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, θα γίνει στον πολυχώρο Royal, στην Ακτή Δυμαίων. 

Οι δύο παραστάσεις ήταν να γίνουν στο Ρωμαϊκό Ωδείο, όμως από πλευράς Δήμου αναβλήθηκαν, όπως όλες οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, μετά την εθνική τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές και την κήρυξη της χώρας σε τριήμερο εθνικό πένθος, με τους νεκρούς, τους τραυματίες και τους αγνοούμενους. 

Ωστόσο, μετά από πρωτοβουλία του ατζέντη και της παραγωγής, οι παραστάσεις θα γίνουν στον ιδιωτικό χώρο του Royal, χωρίς να έχουν καμία σχέση ούτε με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, ούτε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλης Θωμόπουλος, μιλώντας στο patrasevents.gr: "Οι εκδηλώσεις αυτές δεν έχουν να κάνουν με τον Δήμο της Πάτρας που πενθεί, όπως και όλη η Ελλάδα. Δεν έχουμε σχέση με αυτές γι' αυτό και δεν εντάσσονται στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας". 

Να σημειωθεί ότι σε αρκετούς Πατρινούς δεν άρεσε η είδηση της υλοποίησής τους, σχολιάζοντας την αρνητικά, τη στιγμή που όλες οι παραστάσεις και οι συναυλίες, σε όλη τη χώρα έχουν αναβληθεί.

 Η Ελλάδα έχει βυθιστεί σε μία τραγωδία ανείπωτη και όλοι μας χρειάζεται να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό. 

Από την πλευρά τους, πάντως, οι συντελεστές της παράστασης διευκρινίζουν ότι μέρος των εσόδων των εισιτηρίων που θα κοπούν θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων των φονικών πυρκαγιών.