Συγκλονίζει το μήνυμα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Instagram για την μεγάλη καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Ο τραγικός απολογισμός, μέχρι στιγμής, είναι 50 νεκροί και 156 τραυματίες και η αγαπημένη ερμηνεύτρια γράφει λίγα λόγια την εθνική τραγωδία, όπως αναφέρει το bovary.

Παράλληλα υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, εκατοντάδες καμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

Εκφράζοντας δημόσια την οργή της, αλλά και τον πόνο της για τους πληγέντες από τις φωτιές που ξέσπασαν στην Αττική, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη τονίζει μεταξύ άλλων: «Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος τον δημιουργούμε μόνοι μας. Χώρα μου αγαπημένη, συνάνθρωποι μου συγγνώμη …συλλυπητήρια».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη:

«Δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας συνάνθρωποι σε μια νύχτα αγωνίας, οργής και φόβου. Κάηκε η Ελλάδα, κάηκε η ηθική μας, απανθρακώθηκε η ψυχή μας. Τι σημασία έχουν οι παραιτήσεις (αν γίνουν). Τι σημασία έχουν οι ίδιες εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο…(θα τις ξεχάσουμε). Σημασία έχει να αλλάξουμε Εμείς -ξέρετε… τα τσιγάρα ,τα BBQ, οι οξυγονοκολλήσεις, τα χόρτα που αφήνουμε. Όλα αυτά τα φοβερά αμαρτήματα σε μια κοινωνία που αυτόπυρπολείται σε απανθρακωθήκατε το μυαλό μας και η ηθική. Αυτή την ευλογημένη χώρα την αφήσαμε απροστάτευτη από όλους … κατοίκους και ξένους. Τι κι αν φωνάζουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι πυροσβέστες για έλλειψη μέτρων -εφοδίων – υλικών και ανθρώπων εκπαιδευμένων τι κι αν φωνάζουν όλα SOS παραμένουν «ανύπαρκτα». Η όμορφη Ελλάδα, όμορφα καίγεται και πνίγεται…Δεν χρειαζόμαστε κύριοι καμία κροκοδείλια δήλωση. Μας αφήνει αδιάφορους. Πράξεις θέλουμε που να μιλούν …Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος τον δημιουργούμε μόνοι μας. Χώρα μου αγαπημένη , συνάνθρωποι μου συγνώμη …συλλυπητήρια. Ο καθένας ας σκεφτεί και ας πράξει».