Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αχαΐας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που αυτή την περίοδο, στην καρδιά του καλοκαιριού κάνουν πάντα την εμφάνιση τους. 

Ειδικότερα την Δευτέρα, η επικινδυνότητα για την περιοχή μας, σύμφωνα με το σήμα που έχει σταλεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, είναι στο β' στάδιο και το γεγονός αυτό κρούει το σήμα του κινδύνου για τους πυροσβέστες που όπως κάθε καλοκαίρι είναι αποφασισμένοι να δώσουν και την ψυχή τους για να μπορέσουν να προστατεύσουν εμάς και τις περιουσίες μας από το ενδεχόμενο των φωτιών. 

"Έχουμε διασκορπίσει τις δυνάμεις μας σε διάφορα σημεία του νομού, εκεί όπου ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος και βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να δράσουμε αμέσως εφόσον εκδηλωθούν πυρκαγιές" τονίζει σχετικά ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Αχαΐας, Νίκος Ρουμελιώτης. 

Όμως πέρα από την ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και οι πολίτες ιδιαίτερα αυτές τις μέρες πρέπει να είναι προσεκτικοί. "Χρειάζεται να δείξει ο κόσμος την απαραίτητη υπευθυνότητα απέναντι στους κινδύνους που υπάρχουν για φωτιές. Απαγορεύεται αυτή την περίοδο όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και επικρατούν δυνατή άνεμοι, να ανάβουμε φωτιές είτε για αγροτικές εργασίες, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο. 

Γενικότερα θα πρέπει να αποφευχθούν οι εργασίες που βγάζουν σπινθήρες και που μπορούν να εκδηλώσουν φωτιές" τονίζει  ο κ. Ρουμελιώτης και προσθέτει: "Ισχύει επίσης η απαγόρευση της πρόσβασης στις δασικές  περιοχές που έχουν ενταχθεί στον αντίστοιχο νόμο" . 


Μέχρι ώρας η καλοκαιρινή περίοδος έχει πάει αρκετά καλά για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού αφού δεν έχουν εκδηλωθεί μεγάλες φωτιές και ο κ. Ρουμελιώτης τονίζει: "Μας βοήθησε ο καιρός, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καταφέραμε και δράσαμε άμεσα - όπως αυτή του Παυλόκαστρου - σβήνοντας την φωτιά στο πρώτο στάδιο της.

Ωστόσο, η επικίνδυνη περίοδος ξεκινάει συνήθως από τα τέλη Ιουλίου και κορυφώνεται τις μέρες του Αυγούστου. Για αυτό και θα πρέπει να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή". 

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι πολίτες όταν εντοπίζουν μια φωτιά, χρειάζεται να συμβάλλουν και αυτοί στο έργο της κατάσβεσης της, ειδοποιώντας άμεσα στις αρχές στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο 199.