Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη πυροτεχνημάτων στη διάρκεια τοπικού φεστιβάλ σε πόλη της Ισπανίας.

Από το ωστικό κύμα της έκρηξης έσπασαν τα παράθυρα σε γειτονικά σπίτια και καταστήματα με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν με εγκαύματα και από τα σπασμένα γυαλιά.

Κάτοικοι και τουρίστες στην Cangas de Narcea στις Αστούριες της βόρειας Ισπανίας παρακολουθούσαν ένα σώου πυροτεχνημάτων στη γέφυρα της πόλη στο πλαίσιο της τελετής λήξης της τοπικής γιορτής “Magdalena” όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι καθώς μια από τις ρουκέτες έπεσε κατά λάθος πάνω σε στοίβα πυροτεχνημάτων με αποτέλεσμα να αρπάξουν φωτιά.

Τρομοκρατημένοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο, όταν εξερράγησαν τα πυροτεχνήματα σπάζοντας τζάμια σε σπίτια και καταστήματα και γκρεμίζοντας αρκετούς τοίχους. Η αστυνομία απέκλεισε αρκετούς δρόμους και κατέβασε ενισχύσεις στους δρόμους για το φόβο λεηλασιών καταστημάτων. Ένα από τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές στέγαζε υποκατάστημα τράπεζας.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν τους τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έφεραν τραύματα από σπασμένα γιαλιά.

Ο δήμαρχος της πόλης, Χοσέ Βίκτορ Ροντρίγκεζ ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook τους κατοίκους για το περιστατικό, τονίζοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, αλλά ευτυχώς απετράπη μια μεγάλη τραγωδία.

Διέταξε έρευνα, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του φεστιβάλ ακυρώθηκαν.


Spanish town's fiesta firework display goes horribly wrong