Ήταν τέσσερις τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου του 1997 όταν μια έκτακτη είδηση έπαιζε στις τηλεοράσεις ανά την υφήλιο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, το πιο διάσημο πρόσωπο στον κόσμο εκείνη την εποχή, σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, εκφράστηκαν αμφιβολίες, διατυπώθηκαν δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας και ειπώθηκαν πολλά, με τη μνήμη της να συνεχίζει να μένει χαραγμένη στο μυαλό όσων τη λάτρεψαν.

Είκοσι χρόνια μετά, ο θόρυβος που προκάλεσε το φρικτό τροχαίο δεν έχει κοπάσει, ενώ κατά καιρούς έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία και φωτογραφίες από τη μοιραία αυτή νύχτα.

Με τις αποκαλύψεις για την πολυτάραχη ζωή της, να διαδέχονται η μία την άλλη μέσα από ντοκιμαντέρ και βιογραφίες, η «θλιμμένη πριγκίπισσα» συνεχίζει ακόμα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Πρόσφατα όμως μία αποκάλυψη που ταράζει τα νερά έρχεται αυτή τη φορά από τον πρώην butler της Paul Burrell στο βιβλίο του, A Royal Duty.

Ο Burrell λοιπόν αποκαλύπτει πως είχε λάβει ένα γράμμα από την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο οποίο ισχυρίστηκε πως ο πρίγκιπας Κάρολος σχεδίαζε “ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό της” που θα της προκαλούσε σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, καθώς αυτό θα του επέτρεπε να “παντρευτεί,” 10 μήνες πριν χάσει τη ζωή της στο μοιραίο τροχαίο στο τούνελ Place l’Alma.

Το όνομα του πρίγκιπα Καρόλου αρχικά αφαιρέθηκε από το βιβλίο του Burrell, αλλά η πλήρης καταγγελία αποκαλύφθηκε στην έρευνα του 2007 για το θάνατο της Νταϊάνα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

«Αυτή η συγκεκριμένη φάση της ζωής μου είναι η πιο επικίνδυνη ο σύζυγός μου σχεδιάζει ‘ένα ατύχημα’ στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι με σκοπό να ανοίξει τον δρόμο για να παντρευτεί την Tiggy, έγραψε.

Στην ανάκριση, αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα του γράμματος από μία από τις πιο κοντινές φίλες της πριγκίπισσας, τη Lucia Flecha da Lima, που ισχυρίστηκε πως ο Burrell θα μπορούσε να έχει πλαστοποιήσει το γράμμα.

«Ο Paul Burrell ήταν εξαιρετικά ικανός να μιμηθεί τον γραφικό χαρακτήρα της πριγκίπισσας Diana. Δεν πιστεύω πως φοβόταν για τη ζωή της, ειδικά από τον πρίγκιπα Charles, τον μέλλοντα βασιλιά της χώρας σας,» δήλωσε.

Ρωτούμενος αν πίστευε πως ο πρίγκιπας Κάρολος θα μπορούσε να είχε σχεδιάσει τον θάνατο της πριγκίπισσας, ο Burrell είπε πως ήταν “αδύνατο.”

«Δεν θα μπορούσα να δω τον πατέρα των παιδιών της να τη δολοφονεί,» είπε.