Έντονες μουρμούρες στην τοπική κοινωνία της Πάτρας έχει προκαλέσει η είδηση που αναφέρει ότι το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιουλίου συνελήφθη ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στο Σαραβάλι Πατρών ενώ έβαζε δηλητηριασμένο κρέας στα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής.

Ένα ζευγάρι που τον είδε να ταΐζει τα σκυλιά αντελήφθη ότι πρόκειται για φόλες και ειδοποίησε την αστυνομία. Μόλις ο φερόμενος ως δράστης κατάλαβε ότι έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές προσπάθησε να κρύψει το κρέας που είχε βάλει για να φάνε τα ζώα και δικαιολογήθηκε στους αστυνομικούς λέγοντας ότι δουλεύει σε εστιατόριο και τα ταΐζει με το κρέας που περίσσεψε.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Γ' αστυνομικό τμήμα Πάτρας και εκεί οι μάρτυρες τόλμησαν και κατήγγειλαν το γεγονός. Ο ίδιος την επομένη οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και το δείγμα από το κρέας που τάιζε τα ζώα θα πάει σε χημείο για εξέταση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του MarketNews o φερόμενος ως δράστης έχει στην κατοχή επί έξι συναπτά έτη σκυλάκι μονίμως αλυσοδεμένος.  

Από την άλλη μεριά ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου σχολιάζει με ανάρτησή του στο fb τις φήμες περί επαγγελματία που ρίχνει φόλες. Ανέφερε  συγκεκριμένα: "Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα για "συνάδελφο " που φολιαζε ζώα, ο ΣΚΕΑΝΑ θα βρεθεί απέναντί του μέχρι τέλους. Η εστίαση έχει κυρίαρχη και κρίσιμη θέση στον πολιτισμό και στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι ταξική μας αναγκαιότητα και επιβολή να δείξουμε το πραγματικό μας κοινωνικό προφίλ και όχι αυτό που έχουν "μουτζουρώσει " κάτι τέτοιοι."