Με επιτυχία έχει ξεκινήσει εδώ και ορισμένες ημέρες η εικαστική έκθεση στο χώρο του Art Lepanto, στην πανέμορφη Ναύπακτο, που αυτή την εποχή σφύζει από ζωή. 

Η έκθεση ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου (θα κρατήσει έως τις 15 Αυγούστου) και από το χώρο του Art Lepanto, στο γραφικό λιμανάκι της Ναυπάκτου το οποίο τα δειλινά του καλοκαιριού, παίρνει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος και έχει την δροσιά της θάλασσας, έχουν περάσει αρκετοί επισκέπτες. 

Σε ένα χώρο που ταιριάζει με την αισθητική που θέλει να περάσει η έκθεση προς τα έξω, φιλοξενούνται έργα μεγάλων καλλιτεχνών, όπως του Σταθόπουλου, του Φασιανού, του Δασκαλάκη του Βασιλείου και άλλων. 

Το μήνυμα της φετινής έκθεσης είναι η αισιοδοξία και η χαρά της ζωής, ένα μήνυμα που ταιριάζει απόλυτα με το σκηνικό που υπάρχει έξω από το Art Lepanto, ένα τοπίο που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά και το αστικό στοιχείο και σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνο του ένα θέμα για κάποιο πίνακα ζωγραφικής. 


Ο υπέροχος χώρος της έκθεσης

Ξεχωριστή φιγούρα της φετινής έκθεσης είναι ένας μεγάλος φίλος της τέχνης, ένας άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τις εικαστικές πρωτοβουλίες που γίνονται στη Ναύπακτο, ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού της πόλης, Γιάννης Ράπτης.

Όλα αυτά, άλλωστε, είναι στοιχεία που συνθέτουν το χαρακτήρα του και που οδήγησαν στη δημιουργία του Art Lepanto. Κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στο πρόσωπό του γιατί το να πας στην έκθεση και να μιλήσεις με έναν τέτοιο άνθρωπο για τέχνη και ζωγραφική, είναι σίγουρα από μόνο του μια εμπειρία. Όπως μια ξεχωριστή εμπειρία είναι και για τον επισκέπτη αυτή η έκθεση.

Ένα εικαστικό γεγονός που όλα αυτά τα χρόνια έχει συνδυαστεί με το καλοκαίρι της Ναυπάκτου, σε μία πόλη που είναι πανέμορφη αυτή την εποχή. Και να ξέρετε ότι όταν κάτι είναι πανέμορφο, η τέχνη το ακολουθεί...


Πέτρος και Ευγενία Λαμπρινάκου


Καθολική Καλατζή, Αριστείδης Σισμάνης, Νίκος Καλατζής


Νίκος Καλατζής, Αριστείδης Σισμάνης, Βασίλης Κολοκυθάς


Ο Γιώργος Καλαζής στην επιμέλεια της έκθεσης