Ο Κώστας Πελετίδης είναι ένας άνθρωπος που σε κερδίζει. Εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για αυτό. 

Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Το παραδέχονται ακόμα όχι μόνο οι φίλοι του, αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, έστω και αν το χρησιμοποιούν ως αντιστάθμισμα για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν αφού δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. 

Αυτή η ανθρωπιά που έχει, αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της επικοινωνιακής του δυναμικής που του δίνει και αυτό το έρεισμα στον λαό, το οποίο με την σειρά του μετατρέπεται σε εκλογικό πλεονέκτημα, με τα μεγάλα ποσοστά που φαίνεται να έχει εν όψει των ερχόμενων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Απέναντι σε αυτό οι αντίπαλοι του είναι σίγουρο ότι θα προτάσσουν τις συνεργασίες, την συσπείρωση στην λογική της ανάπτυξης και της οικονομικής δυναμικής που πρέπει να βρει αυτή η πόλη. 

Πάντως, ο ίδιος ο Κώστας Πελετίδης κέρδισε για ακόμα μία φορά ανθρώπους που δεν τον γνώριζαν, ούτε τον ήξεραν, όμως βρήκαν τις αιτίες στο γιατί οι Πατρινοί τον αγαπούν τόσο. 

Ο λόγος για μια ομάδα Ποντίων που ήρθαν τις προάλλες από τον Εύοσμο στο Ποντιακό γλέντι που έγινε στην Πλαζ στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Γνώρισαν από κοντά τον δήμαρχο και έγραψαν και άρθρο στην σελίδα agkidapress με τίτλο "Διαπιστώνοντας από κοντά γιατί αγαπάνε τον Πελετίδη οι Πατρινοί". 

Γράφουν μεταξύ άλλων: "Είναι άλλο να ακούς για τον Πελετίδη και άλλο να τον γνωρίζεις από κοντά. Η γνωριμία με τον Πελετίδη, όταν μάλιστα έχεις γνωρίσει αρκετούς δημάρχους, είναι μοναδική.

Ένας άνθρωπος που κάνει εντύπωση και μόνο με τον τρόπο που σε πλησιάζει. Ένας άνθρωπος που πέρα από τις ανθρωπιστικές ιδέες, αξίες και αρχές του, είναι επιπλέον σεμνός και ταπεινός".

Και προσθέτουν: "Ο Κώστας Πελετίδης είναι πραγματική διαφήμιση των ανθρωπιστικών ιδεών που πρεσβεύει αφού είναι πάνω απ’ όλα Άνθρωπος με «άλφα» κεφαλαίο!".