Πάνω από 4.000 επισκέπτες αναμένεται να καταφτάσουν στο Δρέπανο της Πάτρας αυτές τις τέσσερις μέρες που θα είναι σε εξέλιξη το 7o Kite Surf Festival.  Το φεστιβάλ ξεκινάει την Πέμπτη στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 22 του μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στο patrasevents.gr, μία από τις "ψυχές" αυτής της διοργάνωσης που πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό, μόνο στο αγωνιστικό μέρος θα συμμετάσχουν περίπου 100 αθλητές οι οποίοι θα έχουν έρθει στην Πάτρα από διάφορα μέρη της Ελλάδος. 

"Περιμένουμε με βάση τα μηνύματα που έχουν πάρει και το ενδιαφέρον που είχε δείξει ο κόσμος, οι φίλοι του kite surf και γενικότερα οι θεατές, πάνω από 4.000 κόσμο συνολικά, όλες τις μέρες που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διοργάνωση". 

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω και της διοργάνωσης τα ξενοδοχεία γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Δρεπάνου (Ρίο, Ψαθόπυργος, Ροδινή κτλ) θα είναι γεμάτα από κρατήσεις τις μέρες που το φεστιβάλ θα είναι σε εξέλιξη. 

Το φεστιβάλ που αξίζει να σημειωθεί αποτελεί μία καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από μία παρέα φίλων που αγαπούν το kitesurf και έχουν συνδεθεί με την παραλία και το μέρος, πλέον έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς όλων όσων ασχολούνται με το kite και τα water boards. 


Το φεστιβάλ έχει ξεπεράσει πλέον τα σύνορα της χώρας

Μέσα από την προσπάθεια που έχει γίνει από τα παιδιά αυτά, με την βοήθεια όλων όσων τους έχουν στηρίξει, αλλά και λόγω του ιδιαίτερου σποτ που από μόνο του είναι το Δρέπανο, αφού είναι ένα από τα καλύτερα σημεία της Ευρώπης και όχι μόνο για kitesurfing και windsurfing, το φεστιβάλ αυτό έχει γίνει ξακουστό σε όλο τον κόσμο. 

Φέτος η διοργάνωση θα κρατήσει για πρώτη φορά τέσσερις μέρες. Το γεγονός και μόνο ότι οι διοργανωτές κατάφεραν να φέρουν στο φετινό φεστιβάλ τους δύο μεγαλύτερους αυτή τη στιγμή kitesurfers του κόσμου, δείχνει από μόνο του πολλά, σε ότι αφορά το βεληνεκές και το κύρος της όλης εκδήλωσης. 

"Έχουμε κλείσει για φέτος δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, σε παγκόσμιο επίπεδο, τον Carlos Mario και τον Youri Zoon" τονίζει ο Λεωνίδας Σπυρόπουλος.

"Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει σημαντικά πράγματα για όλου τον κόσμο,με διάφορες δράσεις, events, δημιουργικές δραστηριότητες, γνωριμίες με άλλα αθλήματα, προγράμματα γυμναστικής, πάρτι, μουσική και πολλά ακόμα που είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν όλους τους επισκέπτες". 


Η δυναμική του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού

Το σημαντικό βέβαια από την όλη διοργάνωση και τις διαστάσεις που έχει πάρει αυτή είναι ένα: Την δυναμική που έχει για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή ο εναλλακτικός αθλητικός τουρισμός. 

Μια ομάδα, μια παρέα που την ένωνε η αγάπη της για το συγκεκριμένο σπορ, δημιούργησε ένα φεστιβάλ που έκανε το μέρος όπου συναντιόταν για την ενασχόληση της με το άθλημα, σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. 

Πόσα άραγε μέρη της ευρύτερης περιοχής, σαν τον Δρέπανο που έχουν μια ιδιαιτερότητα και ένα ξεχωριστό στοιχείο για εναλλακτικά σπορ, μπορούν να αξιοποιηθούν έτσι; Πολλά. Αγάπη θέλει, διάθεση και μεράκι. Και φυσικά και όραμα...