Εμείς το γράφαμε, εσείς μας πιστεύατε; 

Γράφαμε ότι και το φετινό καλοκαίρι ο κόσμος και η νεολαία θα δώσει τα ρέστα του στα πανηγύρια που γίνονται στις περιοχές γύρω από την Πάτρα και στα χωριά της Δυτικής Ελλάδος. 

Και να που ήρθε το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στην Τριταία, ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής, στο χωριό αυτό του Δήμου Ερυμάνθου που ήρθε για να μας επιβεβαιώσει. 

Καλά όχι ότι ανακαλύψαμε την Αμερική. Αναμενόμενο ήταν. Στις επάλξεις του καλλιτεχνικού δρώμενου ήταν ο ένας και μοναδικός Γιώργος Βελισσάρης μαζί με την Γιώτα Γρίβα που το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά στα πάνω της. 

Μαζί τους ήταν η Ελένη Γεωργαντά, ο Σωτήρης Κοκκόρης, ο Τάκης Μπαλάσης και η Ματίνα Μέρη. Τι άλλο θέλετε για να γίνει ο χαμός; Στον χώρο που έγινε το πανηγύρι επικράτησε το αδιαχώρητο αφού για να βρεθούν στην εκδήλωση αυτή ταξίδεψαν κάτοικοι από την Πάτρα και από τα γύρω χωριά του Ερυμάνθου. 

Το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας είναι άλλωστε από τα πιο γνωστά και ξακουστά που γίνονται σε όλο το νομό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και έτσι οι φίλοι της παραδοσιακής μουσικής δεν γίνεται να το χάσουν. 

Οι σαμπάνιες και τα ουίσκια έρεαν άφθονα, ενώ ο κόσμος ήταν εκεί παρά το καθημερινό της ημέρας μέχρι τις 6 το ξημέρωμα, ενώ για πιο πρωινούς τύπους το γλέντι συνεχίστηκε ακόμα και όταν ο ήλιος είχε για τα καλά βγει. 

Όσοι βρέθηκαν στο πανηγύρι αυτό που διοργανώνουν οι κάτοικοι του χωριού και ο σύλλογος τους έχουν να το λένε ότι πέρασαν υπέροχα και το ευχαριστήθηκαν. Άλλωστε μόνο με γλέντι, χορό, μουσική και τραγούδι μπορούμε να αντέξουμε τα δύσκολα, έτσι δεν είναι; 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το πανηγύρι που ανέβηκαν στο facebook: