Είναι Πόντιος και είναι περήφανος για αυτό. 

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης ταξιδεύει με το ποδήλατο του, διανύοντας χιλιόμετρα και χιλιόμετρα, για να προσκυνήσει τα ιερά χώματα του Πόντου και να αναδείξει το αρχαίο θέατρο των Αχαρνών. 

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρεί να ταξιδέψει με το ποδήλατο του στη γη των προγόνων του, διανύοντας την απόσταση Αχαρνές - Τραπεζούντα και επιστρέφοντας πίσω στις Αχαρνές.

Πρόκειται για μία απόσταση συνολικά 5.370 χιλιομέτρων για την οποία ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης ξεκίνησε το ταξίδι του στις 16 Ιουλίου από τις Αχαρνές και σκοπεύει να το ολοκληρώσει στις 21 Σεπτεμβρίου. 

Ο ίδιος πέρασε για λίγο το βράδυ της Τρίτης από την Πάτρα, όπου τον υποδέχτηκαν τα μέλη του συλλόγου Φάρος Ποντίων Πατρών, αλλά και ποδηλάτες της πόλης μας.  Ο Πόντιος ποδηλάτης έδειξε αποφασισμένος για να πετύχει στην αποστολή του, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τον συνοδεύουν στο ταξίδι του δύο φίλοι του και αυτοί μαζί με το ποδήλατό τους. 

Η δράση αυτή στηρίζεται από τον Δήμο Αχαρνών, αλλά και από την Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών "Επισκήνιον". Πρόκειται για ένα από σημαντικότερα θέατρα του 4ου αιώνα π.χ. που ανακαλύφτηκε το 2007. Στο πλαίσιο της ποδηλατικής αυτής διαδρομής θα συνδεθεί με τα αρχαία θέατρα της Άρτας και της Λάρισας. 


Σε ανακοίνωση που εντοπίσαμε στην σελίδα της δράσης στο facebook αναφέρονται τα εξής: "Μέλη, φίλοι και Διοικητικό Συμβούλιο του Φάρου Ποντίων Πατρών και αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών καλωσορίζουν την αποστολή της δράσης «Αχαρνές-Τραπεζούντα-Αχαρνές: Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό.

Το αρχαίο θέατρο της πόλη των Αχαρνών και η συγκεκριμένη δράση θα φιλοξενηθεί στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας, το Ionian TV. Βάζουμε ένα λιθαράκι για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών - ένα θέατρο παγκοσμίου ενδιαφέροντος που είναι από τα σημαντικότερα της αρχαίας Ελλάδας.

Ευχαριστούμε  τον ποντιακό σύλλογο για την πρωτοβουλία του και για όλα. Ο Άκης δε, το μαρτυράω, εντυπωσιάστηκε πολύ από τη φιλοξενία των Ποντίων-Πατρινών". 


(Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι από την σελίδα της δράσης, "Ποδηλατώντας στη γη των προγόνων μου", στο facebook).