Ο Αργύρης Αγγέλου μεγάλωσε στη Χαλκίδα, ωστόσο η επιθυμία του να γίνει ηθοποιός τον οδήγησε στην Αθήνα.

Έκανε το μεγάλο "μπαμ" με τις "Σαββατογεννημένες" και το "Παρά πέντε", δύο σειρές που σημείωσαν τεράστια επιτυχία και που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ένα δώρο που του έκανε η ζωή.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο, ενώ έχει ασχοληθεί και με την παρουσίαση.

Τα τελευταία δύο χρόνια πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ "Mamma Mia" και με τον υπόλοιπο θίασο "οργώνουν" φέτος το καλοκαίρι ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της περιοδείας, το έργο θα κάνει στάση και στην Πάτρα και τη Δευτέρα 23 Ιουλίου μας περιμένουν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Λίγες ημέρες πριν την εμφάνισή του στην πόλη, ο Αργύρης Αγγέλου, μιλάει στο patrasevents.gr για την παράσταση και για πολλά ακόμα.

Πάμε να δούμε τι μας είπε...


"Ένιωσα μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τέτοια παράγωγη"

P.E.: Πείτε μας δυο λόγια για τη συμμετοχή σας στο "Mamma Mia". Ήταν μια πρόταση που αποδεχθήκατε αμέσως;

A.A.: "Εννοείται. Νομίζω δεν μπορείς να πεις όχι σε μια τέτοια πρόταση. Ήξερα καταρχάς ότι το Mamma Mia είναι από τα μεγάλα έργα που οι ξένοι δεν έδιναν σε χώρες σαν την Ελλάδα. Επομένως, εξεπλάγην τρομερά όταν έμαθα ότι πάρθηκαν τα δικαιώματα. Από κει και πέρα, όταν είδα τους συντελεστές και τους συνεργάτες, ήξερα και τα τραγούδια, ένιωσα μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τέτοια παράγωγη. Νομίζω ότι μόνο χαρά μπορεί να έχει ένα ηθοποιός που θα δεχθεί μια τέτοια πρόταση".

P.E.: Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος;

A.A.: "Εγώ υποδύομαι έναν από τους τρεις υποψήφιους μπαμπάδες, τον Harry Bright. Οι άλλοι δύο είναι ο Άκης Σακελλαρίου και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Έφτασα να παίζω πια και τους επίδοξους μπαμπάδες, μέχρι τώρα με έπαιρναν να παίζω τα παιδάκια. Καιρός ήταν (γέλια)".


"Μπορώ να μιλάω ώρα για τη Δέσποινα"

P.E.: Το μιούζικαλ γνώρισε τεράστια ανταπόκριση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πού αποδίδετε τη μεγάλη αυτή επιτυχία;

A.A.: "Νομίζω στην παράσταση που φτιάξαμε και στο ίδιο το έργο. Είναι φτιαγμένο, με πολύ όμορφη μουσική, ωραία και γνωστά τραγούδια κι αυτό είναι καλό γιατί ο κόσμος είναι εξοικειωμένος με αυτά. Από κει και πέρα δημιουργήσαμε μία παράσταση, επειδή έχω δει και την αντίστοιχη στο εξωτερικό, ανώτερη από εκείνη, γιατί αυτό που μου έλειψε, βασικά αυτό που ένιωσα όταν το είδα στο Λονδίνο, ήταν σαν να έφαγα μουσακά στην Αμερική. Κάπως έτσι ένιωσα και εδώ. Ο λόγος ήταν ότι αυτό το έργο πραγματεύεται την Ελλάδα, "μυρίζει" Ελλάδα. Πόσο καλύτερα μπορούν να το κάνουν οι ξένοι; Πείτε μου ειλικρινά".

P.E.: Συμπρωταγωνιστείτε με τη Δέσποινα Βανδή, με την οποία έχετε γίνει πάρα πολύ καλοί φίλοι. Ποια στοιχεία της σας κέρδισαν;

A.A.: "Είναι στοιχεία που έχουν οι άνθρωποι γενικότερα. Είναι ένας πολύ απλός και κανονικός άνθρωπος, εκτιμώ και θαυμάζω τη δουλειά που έχει δείξει και όταν τη γνώρισα κατάλαβα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από κει και πέρα έχει πάρα πολύ χιούμορ, περνάμε πολύ ωραία. Μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που αντιμετώπισε αυτή τη παράσταση και το πόσο δούλεψε γι' αυτή. Μπορώ να μιλάω ώρα για τη Δέσποινα. Το βασικό είναι ότι είναι ένας άνθρωπος κανονικός και μ' αρέσει πολύ αυτό".


"Η περιοδεία είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνδυάσεις δουλειά με διακοπές"

P.E.: Η περιοδεία περιλαμβάνει εμφανίσεις σε πολλές πόλεις, άρα και συνεχή μετακίνηση. Είναι κάτι που σας κουράζει ή υπερισχύει η χαρά του ότι θα δει τη δουλειά σας μεγαλύτερο κοινό;

A.A.: "Εγώ είμαι από τους ηθοποιούς που θα ακούσετε να λένε ότι τους αρέσει η περιοδεία. Σας το λέω γιατί έχω ακούσει συναδέλφους και φίλους που λένε "εγώ την περιοδεία δεν την μπορώ". Εμένα μ' αρέσει γιατί είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνδυάσεις δουλειά με διακοπές. Δεν σας κρύβω, για να μην τα παρουσιάσουμε όλα ωραία, για να ξέρει και ο κόσμος τι συμβαίνει, ότι οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες, ειδικά σε μεγάλες παραγωγές, όπως είναι η δική μας, που κάθε μέρα είσαι ταξίδι και παράσταση. Πρέπει να σπάσεις τη μέρα στα δύο, να τρως καλά, οι καιρικές συνθήκες είναι ένα κομμάτι σημαντικό και πάρα πολύ δύσκολο, η ζέστη, η υγρασία. Όλα αυτά είναι ανασταλτικοί παράγοντες για να αρέσει σε έναν άνθρωπο η περιοδεία.

Όμως, η επαφή που έρχεσαι με τον κόσμο της περιφέρειας, που δεν έχει τη δυνατότητα να δει πολύ συχνά τέτοιου είδους θεάματα, η δυνατότητα που έχεις να γνωρίσεις αυτούς τους ανθρώπους που κατά καιρούς σου στέλνουν μηνύματα, είναι ωραία γιατί εισπράττεις την αγάπη τους. Επίσης, το να γνωρίζεις την Ελλάδα, δουλεύοντας και έχοντας τη μισή μέρα ελεύθερη να κάνεις τα μπάνια σου, να γνωρίσεις καινούρια άτομα, να φας σε ωραία κουτουκάκια, να περπατήσεις σε ωραίους δρόμους ή να βγεις το βράδυ για ένα ποτό σε ένα ωραίο μπαράκι, δίπλα στη θάλασσα, είναι μοναδικό. Όλα αυτά για μένα είναι η τέλεια ευκαιρία να συνδυάσεις τη δουλειά με τις διακοπές. Με τρελαίνουν αυτά, μου αρέσουν πολύ οι περιοδείες και είχα τέσσερα χρόνια να κάνω. Μου είχε λείψει".


"Το θέατρο είναι ο λόγος που έγινα ηθοποιός"

P.E.: Σε λίγες ημέρες έρχεστε στην Πάτρα. Γιατί να έρθουμε να σας δούμε;

A.A.: "Γιατί έχουν έρθει και μας έχουν δει 200.000 άνθρωποι, που σημαίνει ότι κάτι καλό κάνουμε. Επίσης, ξέρω ότι η Πάτρα είναι εξαιρετικά θεατρόφιλη και ανυπομονώ να έρθω, αφού έχω διπλό λόγο. Πέρα από το ότι μ' αρέσει πάρα πολύ η πόλη, είναι και η ανιψιά μου εκεί, καθώς σπουδάζει στο Φυσικό και θέλω πάρα πολύ να τη δω. Νομίζω ότι θα περάσετε όχι απλά υπέροχα, θα περάσετε μαγικά".

P.E.: Έχετε συμμετάσχει σε αρκετές δουλειές στην τηλεόραση, αλλά νομίζω το θέατρο το αγαπάτε περισσότερο. Ισχύει;

A.A.: "Όχι σε αρκετές, είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι δουλειές που έχω κάνει στην τηλεόραση. Απλώς επειδή ήταν πετυχημένες, έχετε αυτή την αίσθηση. Και μάλιστα τις δύο από αυτές τις βλέπετε και τις ξαναβλέπετε και θα τις ξαναβλέπετε. Το θέατρο είναι ο λόγος που έγινα ηθοποιός, το αγαπώ και έχει άλλο ρόλο στη ζωή μου. Φυσικά και την τηλεόραση την αγαπώ, αν και δεν την κυνήγησα ποτέ και δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου συμβεί αυτό το δώρο που μου συνέβη τηλεοπτικά.

Το θέατρο είναι άλλη ιστορία για μένα. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την τηλεόραση, ίσα ίσα της χρωστάω και πολλά σαν μέσο, νιώθω ότι αν δεν κάνω θέατρο, δεν δουλεύω κι ας κάνω δέκα σήριαλ και όχι ένα. Ακόμα και τότε που κάναμε το "Παρά Πέντε", που δουλεύαμε 10 ώρες την ημέρα, τα γυρίσματα ήταν εξαντλητικά, τα πρωινά ξυπνήματα, οι υπερωρίες, εγώ ακόμα και τότε με όλη αυτή τη κούραση, έκανα και θέατρο και πραγματικά ένιωθα ότι αν δεν το έκανα θα ήταν σαν να μη δούλευα, παρόλο που είχα πάθει υπερκόπωση. Το θέατρο είναι μια άλλη ιστορία γενικότερα, δεν είναι αν μ΄αρέσει περισσότερο. Νομίζω το γεγονός ότι έγινα ηθοποιός επειδή αγαπούσα το θέατρο, τα λέει όλα".


"Μαγειρεύω πάρα πολύ"

P.E.: Έχετε ζηλέψει κάποιον ρόλο, είτε στη τηλεόραση, είτε στο θέατρο;

A.A.: "Όχι. Έχει τύχει να δω δουλειές, στο εξωτερικό το παθαίνω πολύ αυτό, και να πω "Ουάου, ωραία παράσταση" ή "Τι ωραία ερμηνεία", αλλά να ζηλέψω όχι. Δεν το έχω αυτό το συναίσθημα. Μπορεί να παρακολουθήσω μια παράσταση και να τη σκέφτομαι μια εβδομάδα, αφότου την είδα και να λέω τι ωραία που ήταν και να θέλω να την ξαναδώ ή να θέλω να τη συζητήσω και να την αναλύσω με τους φίλους μου, αλλά δεν μου έχει τύχει να ζηλέψω".

P.E.: Πέραν του επαγγέλματος, τι άλλο σας γεμίζει; Πώς περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο;

A.A.: "Μαγειρεύω και μ' αρέσει πάρα πολύ. Το βρίσκω και σαν ψυχοθεραπεία, γεμίζει πολύ ευχάριστα το χρόνο μου. Η μαγειρική μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω κάτι πολύ δημιουργικό. Γυμνάζομαι, ασχολούμαι με τον εαυτό μου, που δεν έχω χρόνο όταν δουλεύω πολύ και φυσικά βλέπω φίλους, με τους οποίους κάνουμε ωραία πράγματα παρέα. Έχω μια ήσυχη καθημερινότητα, απλώς όταν εργάζομαι πολύ, κάποια πράγματα πάνε πίσω".


"Από το Φλεβάρη θα είμαι στην παράσταση "Ζητείται ψεύτης"

P.E.: Για την επόμενη σεζόν έχετε κλείσει κάτι;

A.A.: "Την επόμενη σεζόν, από το Φλεβάρη θα είμαι στην παράσταση "Ζητείται ψεύτης" του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Είναι μια ενδιαφέρουσα συνεργασία και ανυπομονώ πολύ γι' αυτή. Θα είμαι μαζί με τον Μάρκο Σεφερλή, τη Ναταλία Δραγούμη, τον Γιώργο Παρτσαλάκη, την Αποστολία Ζώη και πολλούς ακόμα συναδέλφους. Είναι μια υπερπαραγωγή που θα γίνει στο Θέατρο Παλλάς, στο οποίο επιστρέφω μετά από πέντε χρόνια. Παράλληλα, κοιτάω να δω τι θα κάνω το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Το πήγα λίγο αντίστροφα αυτή τη φορά, έκλεισε για το δεύτερο μέρος της χρονιάς και μου έμεινε το πρώτο. Ακόμα δεν έχω να σας πω κάτι γιατί είμαι σε συζητήσεις".