Είναι μία απορία που έχουν αρκετοί πολίτες της Πάτρας.

Οι σωροί με τα διάσπαρτα βουναλάκια από σκουπίδια, κλαδιά και ξερά χόρτα που υπάρχουν σε πολλά σημεία της Πάτρας, στο κέντρο και στις συνοικίες, χρησιμεύουν σε κάτι; Και γιατί υπάρχουν; Τα συνεργεία του Δήμου κόβουν τα κλαδιά και τα χόρτα και στη συνέχεια αντί να τα πετάξουν κάπου, τα αφήνουν εκεί για μέρες. 

Αποτέλεσμα αυτού; Να ξεχνιούνται εκεί και έτσι η Πάτρα να έχει γεμίσει με κλαδιά και ξερόχορτα τα οποία με την παραμικρή φωτιά μπορούν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός, ειδικότερα σε μέρη που υπάρχει πράσινο και δέντρα.

Γιατί γίνεται αυτό; Υπάρχει κάποια εξήγηση; Δεν μπορεί η υπηρεσία Πρασίνου να μαζέψει τα κλαδιά και να τα πετάξει επειδή ίσως αυτό είναι της αρμοδιότητας της Καθαριότητας; Ας έρθουν οι υπηρεσίες σε επικοινωνία μεταξύ τους. Ένα τηλέφωνο είναι. Εκτός πια αν υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου. 

Πάντως αυτή η εικόνα, με τα βουνά και τους λόφους από τα παρατημένα κλαδιά και τα ξερόχορτα, δεν κολακεύει καθόλου την πόλη. Αφήστε που εγκυμονούν κινδύνους για να γίνουν εστίες ποντικιών, τρωκτικών, φιδιών και ζωυφίων...


(Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται").