Ένα νησί, ένα καλοκαίρι, μία παρέα, μικρές ταξιδιωτικές βαλίτσες φορτωμένες σε πορτ μπαγκάζ, χαμόγελα, σανδαλάκια και φουλ τεχνολογικό εξοπλισμό.

Φτάσαμε ….

Καφές, βόλτα, ξενύχτι, χορός μέχρι τα πόδια να καταρρεύσουν.

Ήτανε τότε που αγάπησα τις μέρες και τις νύχτες του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς τις αισθήσεις σου σαν να γεννήθηκες χθες .

Όχι μηχανικά «είδα, άκουσα, μίλησα».

Αυθόρμητα «νιώθω, αγγίζω, αισθάνομαι».

Να μάθεις να βλέπεις με άλλους τρόπους, να μιλάς με άλλες λέξεις και να ακούς με ανοιχτά αυτιά.

Να καταλαβαίνεις να ζεις να βιώνεις να μυρίζεις. Να γελάς με την καρδιά σου….

Να κάνεις νυχτερινές βουτιές χωρίς να σε ενδιαφέρει το μακιγιάζ τα μαλλιά το άρωμα. Να γλύψεις τα ζουμιά που κυλούν στα χέρια σου από το καρπούζι που μόλις δοκίμασες. Να κάνεις delete τις κοσμικές παραλίες και τα ανόητα parties με πλαστικές γκόμενες και καταπιεσμένους λεφτάδες.

Να ερωτευτείς χωρίς να ξέρεις ποιος είναι, τι δουλειά κάνει και  πόσο μεγάλο πορτοφόλι έχει. Να φιληθείς χωρίς να σε νοιάζει αν θα σου χαλάσει το κόκκινο κραγιόν που φόρεσες. To καλοκαίρι και τα ταξίδια θέλουν ψυχή και μνήμη … Να θυμάσαι τι έζησες και όχι ποιος σε είδε ... Να θυμάσαι τι μύρισες και όχι σε ποιο μαγαζί χλιδάτο έκανες check in .Να θυμάσαι τα γέλια σου και όχι τι φόρεσες …. Να θυμάσαι πως ξεκίνησες για ηλιοβασίλεμα και κατέληξες με μια παρέα να βλέπεις την ανατολή.

Τα απρόβλεπτα είναι και τα πιο συγκλονιστικά, δε λένε;

Ο έρωτας του καλοκαιριού είναι πάντα ένα αναμενόμενο απρόβλεπτο ...

Το θες το σκέφτεσαι το εύχεσαι και τελικά το επιδιώκεις και συμβαίνει ….

Οι νύχτες γίνονται πιο ρομαντικές, το αλκοόλ περισσότερο, τα σώματα διαγράφονται μαυρισμένα, γυμνασμένα και πιο αποκαλυπτικά λόγω ελαφρών ρούχων και η σεξουαλική διάθεση αυξάνεται.

Οι καλοκαιρινοί έρωτες διαφέρουν απ’ όλους τους υπόλοιπους γιατί έχουν μια δόση μαγείας. Το μυαλό γίνεται παρορμητικό και το σώμα ακολουθεί. Οι αναστολές καταρρίπτονται. Θάλασσα, ήλιος κι αδρεναλίνη δημιουργούν το τέλειο τρίπτυχο για ένα έντονο καλοκαιρινό ειδύλλιο.

Βόλτες στην αμμουδιά χωρίς κανείς να κοιτάει το ρολόι, φιλιά γεμάτα αλμύρα. Αυτά τα φιλιά είναι πιο όμορφα από εκείνα του υπόλοιπου χρόνου, έχουν κάτι από παραμύθι. Φόρα το μαγιό σου, τα γυαλιά και το καπέλο σου και κάνε κράτηση για τρίμηνη διαμονή. Μετά απ’ τους μήνες αυτούς, δεν ξέρω τι θα γίνει.

Το κλειδί για να ζήσουμε μια όμορφη καλοκαιρινή ιστορία που θα τελειώσει «αναίμακτα» είναι να μην έχουμε περισσότερες προσδοκίες.

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Τι περιμένεις; Ερωτεύσου.