Το 9023, μία ελληνική ταινία μικρού μήκους, έγινε δεκτή στο Comic-ConInternational και θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 10 ταινίες από όλο τον κόσμο για το βραβείο καλύτερης ταινίας Horror/Suspense.

Το Comic-ConInternational, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στο SanDiegoτων Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα event της pop κουλτούρας παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, παρουσιάζονται όλες οι πολυαναμενόμενες ταινίες και σειρές της χρονιάς, ενώ παράλληλα παρευρίσκονται και κάποιοι από τους μεγαλύτερους stars του Hollywood.

Φέτος, ανάμεσά τους θα βρίσκεται και μία ελληνική ταινία, το 9023! Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό παρόν, στο οποίο, λόγω ενός μεγάλου λιμού που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη βρώση μη-παραγωγικών πολιτών. Μέσα από μία ακραία αλληγορία, η αφήγηση της ταινi-tenia-9023-sto-diagonismo-Comic-Con-International-videoας λειτουργεί ως καυστικό σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας και της κρίσης που βιώνει.

Το 9023 θα διαγωνιστεί στο Comic-Con International, στις 22 Ιουλίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου που διοργανώνει και η επιλογή της ταινίας έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές ανά τον κόσμο.

Τη σκηνοθεσία του 9023 υπογράφει ο Σωτήρης Πετρίδης και η Τάνια Ναναυράκη, ενώ την παραγωγή ο Δημήτρης Τσακαλέας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Κωχ, Νίκος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός και Ελένη Θυμιοπούλου. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ταινία, πέραν της συμμετοχής της στο Comic-ConInternational, ήδη μετρά 25 Διεθνή Φεστιβάλ ε 14 χώρες ανά τον κόσμο, καθώς έχει αποσπάσει και 3 βραβεία.



9023 - Trailer