Το κουαρτέτο σαξοφώνων (S.T.A.B Saxophone Quartet), ανοίγει απόψε στις 9.30 το βράδυ, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, την εβδομάδα Δημοτικού Ωδείου, που πραγματοποιείται για το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Στη διάρκεια της συναυλίας θα ακουστούν έργα των Vivaldi, Bach, Rossini, Piovani, Rota, Morricone, Florenzo, Iturralde, Rave.

Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. σχηματίστηκε στην Αθηνά το 2012. Παρόλο που είναι ένα νέο σχήμα έχει δώσει συναυλίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην Εθνική́ Λυρική́ Σκηνή́, στο καλοκαιρινό́ φεστιβάλ Ρεθύμνου, και στο Ιταλικό́ Μορφωτικό́ Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Το ρεπερτόριό τους συμπεριλαμβάνει κλασσική́ μουσική́ του 20ου αιώνα, μπαρόκ, διασκευές για τον κινηματογράφο, σύγχρονη μουσική́, τζαζ, τανγκό́, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις αποκλειστικά́ για το κουαρτέτο. Έμφαση δίδεται στο σύγχρονο ρεπερτόριο, το οποίο έχει σταθεί́ αφορμή́ να συνεργαστούν με αξιόλογους Έλληνες συνθέτες, όπως είναι ο Γιώργος Κουμεντάκης. Tο σύνολο αποτελείται από́ εξέχοντες σολίστες που ο καθένας έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα.

Ο Στάθης Μαυρομμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.

Ολοκλήρωσε σπουδές μαθηματικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σαξοφώνου στο Ωδείο Φ. Νάκας της Αθήνας και το London College of Music, διεύθυνσης μπάντας και σύνθεσης, όλα με αριστεία, επαίνους και διακρίσεις.

Πρώτο σαξόφωνο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, τακτικός συνεργάτης της ΚΟΑ, έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστας με ελληνικές και ξένες ορχήστρες συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ, σεμινάρια και συνέδρια, σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Αλβανία, Αγγλία, Τουρκία, Βέλγιο,Καναδά, ΗΠΑ.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι συνθέτες του έχουν αφιερώσει πολλά έργα που παρουσιάζει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις.

Έχει ηχογραφήσει ζωντανά στις ΗΠΑ έργα του Ντ. Κωνσταντινίδη και έχει κυκλοφορήσει δύο CDs με μουσικές Ελλήνων συνθετών (το πρώτο με τη πιανίστα Χριστίνα Παντελή και το δεύτερο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας) που έχουν αποσπάσει διακρίσεις και εγκωμιαστικές κριτικές από έγκριτους μουσικοκριτικούς και από διεθνείς σολίστες σαξοφώνου ενώ συχνά αναμεταδίδονται ηχογραφημένες εκτελέσεις του από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Διδάσκει σαξόφωνο στο Ωδείο Απολλώνιο και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος.

Έχει τιμηθεί από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών (βραβεία μουσικής 2010), την Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας (επίλεκτο μέλος)  και τη Yamaha Music Europe με τον τίτλο του “Yamaha Artist”.

Iia Samsonov:

Γεννήθηκε στην Ουκρανία το 1991.

Σπούδασε σαξόφωνο στη Μουσική Σχόλη της πόλης Ντονιέτσκ.

Από το 2014 ήταν στην τάξη σαξοφώνου του Θεόδωρου Κερκέζου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου πήρε το δίπλωμα με άριστα το 2018.

Το 2016 πήρε πρώτο βραβείο της Ε’ κατηγορίας στο πανελλήνιο διαγωνισμό σαξοφώνου στην Λάρισα.

Είναι μέλος του STAB Saxophone Quartet από το 2012. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική ορχήστρα ΕΡΤ, Καμεράτα, Jeju Philarmonic Orchestra (Jeju,Korea) .

Κώστας Τζέκος, κλαρινέτο / μπάσο κλαρινέτο

Γεννήθηκε στη Κέρκυρα. Ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου, στη Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ». Σπούδασε θεωρητικά στο Ιόνιο Ωδείο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο κλαρινέτο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (τάξη Ε. Κιοσόγλου). Αργότερα, φοίτησε στην Ecole Normale de Musique de Paris κλαρινέτο (τάξη Guy Dangain) και μουσική δωματίου (τάξη Dévy Erlih). Επίσης, είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει στο Ensemble Modern Summer Academy και σε σεμινάρια στη Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία με κλαρινετίστες όπως: Walter Boeykens, Ronald van Spaendonck, Philippe Berrod, Jacques di Donato κ.α. Έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως: Akbank Jazz Festival Istanbul, KunstFestSpiele Herrenhausen Hannover, International Music Day in Hyde Park-London, κ.α.

Είναι μέλος του Ergon Ensemble από το 2008, ενώ από το 2011 συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και από το 2013 με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Άλλες συνεργασίες του περιλαμβάνουν το Εθνικό Θέατρο, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ενώ έχει τακτική συνεργασία με μουσικά σύνολα και ομάδες όπως: Oper(o).

Guido De Flaviis  

Το 2004 αποφοιτά με την ανώτερη διάκριση από την Ακαδημία “G. Verdi” του Μιλάνου, υπό την καθοδήγηση του Mario Marzi. Το 2005 ξεκινά τις σπουδές του στην Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Ολλανδίας  “Swellinck” στο Άμστερνταμ, με καθηγητή τον Henk van Twillert, απ’ όπου αποφοιτά με τον τίτλο Masters with Honours 2007.

Κερδίζει τις υποτροφίες «Dragoni», «Ferrero», και την ξεχωριστή «Top Talent in Netherlands». Του απονέμεται το πρώτο βραβείο μεταξύ όλων των κατηγοριών για σολίστες, σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς επίσης και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «μουσική δωματίου».

Δραστηριοποιείται ως ερμηνευτής και συνεργάζεται με διάφορα μουσικά σύνολα: ντουέτο για σαξόφωνο και κιθάρα, σαξόφωνο και πιάνο, κουαρτέτο, με τα οποία συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες σε γνωστά Ευρωπαϊκά θέατρα, όπως «Ponchielli» στην Κρεμόνα, «Lingotto» στο Τορίνο, «Dal Verme» στο Μιλάνο, «Grote Zaal» στο Groningen, «Cristofori» και «Muziek Gebouw» στο Άμστερνταμ,”Auditorio National de Musica” στη Μαδρίτη και στη Βιέννη. Συμπράττει με πολλές ορχήστρες, όπως «Scaligeri Ensemble of La Scala», την Ορχήστρα «Cantelli» και  «Verdi» του Μιλάνου, την Ορχήστρα “S.Cecilia” της Ρώμης, την Ορχήστρα Πνευστών του Soncino, την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Ορχήστρα ,την Λυρική' και της ΕΡΤ στην Αθήνα και την Κρατική' Ορχήστρα στην Θεσσαλονίκη.

Για έξι χρόνια συμμετέχει ως σολίστ στην τοπική ορχήστρα του Τέραμο “I Sinfonici”. Από το 2003 συνεργάζεται ως σολίστ με την Ορχήστρα A.C.O. Val Vibrata (AP), με την οποία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από πενήντα συναυλίες.

Υπήρξε μέλος του διεθνούς κουαρτέτου σαξοφώνων του Θεόδωρου Κερκέζου.

Σε συνεργασία με τους Medeaelectronique ηχογραφεί το CD “Saxotronik”, το οποίο περιλαμβάνει πρώτες εκτελέσεις για σόλο σαξόφωνο και σαξόφωνο με live electronic.

Ζει στην Αθήνα και διδάσκει σαξόφωνο στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

S.T.A.B. - Saxophone Quartet

Guido De Flaviis Soprano saxophone

Stathis Mavromatis Alto saxophone

Ilia Samsonov Tenor saxophone

Kostas Tzekos  Baritone Saxophone

Antonio Vivaldi

Overture dal Concerto in Fa+

Johan Sebastian Bach

Concerto Italiano

Allegro Andante

Presto

Gioachino Rossini 

Rossini...for Four

Nicola Piovani 

La Vita e' Bella

Nino Rota

La Passerella D'addio (dal film 8 ½)

Andrea Morricone

“Love Theme’’  from ‘’Cinema Paradiso’’

Lino Florenzo                   

Sud America Suite

Cha-cha-cha, Valse, Lento, Samba

Pedro Iturralde        

Suite Hellenique

Kalamatianos Funky Valse Kritis

Maurice Ravel                 

Bolero

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ