Στο Λουζνίκι της Μόσχας στρέφονται τα βλέμματα των φίλων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εκεί όπου Γαλλία και Κροατία θα κοντραριστούν για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018 (18:00 ΕΡΤ).

Το μεγάλο ποδοσφαιρικό «πάρτι» του Μουντιάλ 2018 έφτασε στο φινάλε του! Γαλλία και Κροατία είναι οι δυο ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του Λουζνίκι και θα διεκδικήσουν την… κορυφή του τουρνουά που φιλοξενήθηκε στη Ρωσία.

Η Γαλλία επιθυμεί να βάλει στη φανέλα της για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο «παράσημο», 20 χρόνια μετά την πρώτη κατάκτηση του Μουντιάλ. Την ίδια ώρα, η Κροατία ζει το δικό της όνειρο και επιθυμεί να κατακτήσει το.. ιστορικό και πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Οι «τρικολόρ» έχουν στον πάγκο τους έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Ντιντιέ Ντεσάμπ και ελπίζουν πως οι Γκριεζμάν, Εμπαπέ και Καντέ θα καταφέρουν να τους οδηγήσουν στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2018.

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς όμως έχει δείξει πως «πολεμάει» μέχρι τέλους, έχοντας τρία σερί ματς που πήρε πρόκριση στην παράταση. Ο τεχνικός της «χρβάτσκα» δηλώνει πως η κούραση σε έναν τελικό Μουντιάλ μπαίνει… στην άκρη και περιμένει από τους παίκτες του –με ηγέτη τον Λούκα Μόντριτς- να… γράψουν ιστορία στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η Γαλλία δεν έχει χάσει ποτέ σε αγώνα της κόντρα στην Κροατία (επίσημο ή όχι), βρίσκεται στον τελικό του Μουντιάλ για τρίτη φορά στην ιστορία της, ενώ γίνεται η έκτη χώρα που συμμετέχει σε τουλάχιστον τρεις τελικούς Μουντιάλ μετά από Γερμανία (8), Βραζιλία, Ιταλία (6), Αργεντινή (5) και Ολλανδία (3).

Η Κροατία είναι η 13η διαφορετική χώρα που φτάνει σε τελικό Μουντιάλ και φιλοδοξεί να γίνει η ένατη διαφορετική παγκόσμια πρωταθλήτρια μετά από Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία και Αγγλία.

Πιθανές συνθέσεις
Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Λούκας, Ουμτιτί, Βαράν, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα.